İstanbul Şiddetli Yağışa Teslim Oldu

İstanbul'da beklenen şiddetli yağış başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Zeytinburnu'nda ise bir otoparkı su bastı.

08.09.2018-17:10 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-17:02) İstanbul Şiddetli Yağışa Teslim Oldu

Meteorolojinin ikazının sonrasında İstanbul'da beklenen yağmur başladı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar duraklara saklandı. Yağmur sebebi ile Zeytinburnu'nda yer alan bir açık otoparkı su bastı.

FATİH VE TOPKAPI CİVARINDA DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Anadolu Yakası'nda Kadıköy ve Üsküdar ilçelerinde şiddetli olan yağış sebebi ile bazı ana yollarda birçok cadde ve sokakta su birikintileri meydana geldi. Sürücüler, yollarda biriken sular sebebi ile zor anlar yaşadı. Avrupa Yakası'nda da yağış sürerken, Fatih ve Topkapı etrafında ise dolu yağışı etkisini hissettirdi. Bazı sürücüler köprü altlarına saklanırken bazıları da araçlarının üstüne battaniye örttü.

Yağmur sebebi ile Zeytinburnu'nda yer alan bir açık otoparkı su bastı. Onlarca araç mahsur kaldı. İhbar ardından olay yerine giden itfaiye birimleri su tahliye çalışması başlattı. Yaklaşık 1 saat devam eden çalışmaların sonrasında su tahliye edildi.

HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı insanlar ise ıslanmamak için üst geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına saklandı.

Sağanak, trafikte de aksamalara sebep oluyor. Bazı otomobiller, yoğun su birikintilerinin meydana geldiği yerlerde mahsur kaldı. Olay yerine itfaiye birimleri gönderildi.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteorolojinin yaptığı ikazda, 'Parçalı ve çok bulutlu geçecek bölgenin doğusu ile İstanbul'da aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeyli taraflardan orta şiddette esmesi bekleniyor' denilmişti.

Öte taraftan İBB'den gerçekleştirilen açıklamada, "Hava muhalefeti sebebiyle TF1 (Maçka-Taşkışla) -TF2 ( Eyüp-Piyer Loti) teleferik hatlarımız işletmeye kapatılmıştır" denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal