İstanbul Havaalanı'nda Termal Kamera Denetimi Sürüyor

Coronavirüsü için alınan önlemlerin içerisinde Uzak Doğu ülkelerinden Türkiye'ye gelen yolcuların İstanbul Havaalanı'nda termal kameralarla denetimi devam ediyor.

05.02.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-10:40) İstanbul Havaalanı'nda Termal Kamera Denetimi Sürüyor

Sağlık Bakanlığının coronavirüse için alınan önlemlerin içerisinde Uzak Doğu ülkelerinden gelen yolcuların İstanbul Havaalanı'nda termal kameralarla denetimi devam ediyor.

Bu boyutta Japonya,Hong-Kong, Singapur, Tayvan, Malezya, Güney Kore veTayland'dan gelen uçakların yolcuları, termal kameralarla süzülüyor.

Sabahın erken vakitlerinde Uzak Doğu ülkelerinden gelen yolcular, hususi olarak tayin edilen körüklere yanaşan uçaklardan indikleri esnada Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü memurlarınca denetlendi.

Çoğunluğu maske takan yolcularla beraber kabin takımları da denetimden geçti.

Vücut sıcaklığı 38 dereceden fazla olan şahışların belirlenmesi hedeflenen uygulamada kontrol edilen 9 tarifeli uçakta hiçbir olumsuzlukla karşılaşılmadı.

Yürütme, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 2 gün önce Uzak Doğu Asya ülkelerinden gelen uçuşlara termal kamera ile denetim uygulamasının başlayacağını duyurusunun akabinde dün saat 15.20'de Seul’den İstanbul Havaalanı’na gelen yolculara uygulanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal