İsrail Dostu Evanjelik Örgüt, Fırat'ın Doğusunda PKK'lılara Hizmet Ediyor

ABD Özel Kuvvetleri’nin eski bir mensubu David Eubank’in liderlik ettiği Özgür Burma Devriyeleri adlı Evanjelik örgüt, Fırat’ın doğusunda PKK için faaliyet gösteriyor. Barış Pınarı’na yönelik kara propaganda videolarını dolaşıma sokan örgüt, PKK/ YPG’lilere ilk yardım eğitimi veriyor.

22.10.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 22.10.2019-09:36)

David Eubank, eski bir ABD Özel Kuvvetler üyesi ve komando eğitimi almış bir subay olarak biliniyor. Eubank’ın, ordudan ayrıldıktan sonra Evanjelik misyoner harekete geçtiği ve kurduğu Free Burma Rangers (Özgür Burma Devriyeleri) adlı misyonerlik faaliyeti yürüten yapı ile başta Myanmar (Burma) olmak üzere, Sudan, Irak ve “Kürdistan” diye nitelendirdikleri Suriye’nin kuzeyinde aktif olarak çalışmalar yapıyor.

David Eubank’in Twitter hesabından paylaştığı son video ve fotoğaflarda da, misyoner grubun PKK/YPG terör örgütü ile koordineli çalıştığı biliniyor.

Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı’na yönelik kara propaganda içeren videolar ve açıklamalar paylaşan Eubank’ın son bir yıl içinde sık sık Suriye’de Fırat’ın doğusunda faaliyetlerde bulunuyor.

Öyle ki Evanjelik misyoner, grubun web sitesinde paylaştığı yazıda, PKK/YPG’ye destek amacıyla, Türkiye’yi hedef alan temelsiz söylentileri yaymada başrolü oynuyor.

Eubank’ın hesabında kısa bir araştırmada, Evanjelik grubun faaliyletlerinde terör örgütüne ait simgeleri kullandığı da fark edilmekte. Grup, PKK/YPG’lilere ilk yardım eğitimi verdiği de yine sosyal medya hesaplarından paylaşılmış durumda.

SİLAH SEVKİYATI YAPIYORLAR

Nisan 2015’te Amerikan Vice dergisinin de, Free Burma Rangers için “Sınır Tanımayan Silahlı Doktorlar” tanımlamasını yapması iel biliniyor.

Misyoner grubun bazı üyelerinin çatışma alanlarında otomatik makinalı silahlar taşıması bu tanımlamanın nedeni. Dergiye, Dean Hartman müstear ismiyle konuşan David Eubank da, ekip üyelerinin silah taşıdığı iddiasını kabul ediyor.

Evanjelik misyoner örgüt, geçen hafta sonu Rasulayn’da PKK/YPG üyelerini kurtarmak ve destek vermek amacıyla provokatif bir girişimde bulunmuş ama Suriye Milli Ordusu tarafından engellenmişti.

Grubun, Suriye ve Irak’ta Hristiyanlaştırma faaliyetinde de bulunduğu biliniyor. Türkiye’nin 9 Ekim’de başlattığı Barış Pınarı Harekatına ABD’de en yüksek tepki evanjelik Hristiyanların lideri Franklin Graham’dan gelmiş ve bölgeye “insani yardım” göndereceklerini bildirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal