İletişim Başkanlığı'ndan Arge Açıklaması

Bugün düzenlenen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısından sonra İletişim Başkanlığı'ndan kritik önemde bir açıklama yapıldı.

02.12.2020-20:10 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-03:18) İletişim Başkanlığı'ndan Arge Açıklaması

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığı'nda Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, teknoloji odaklı ve Ar-Ge temelli savunma sanayii politikanın güçlenerek süreceği belirtildi.

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sonrasında İletişim Başkanlığı'ndan yazılı bir açıklama yapıldı.

'İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA'

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen toplantıda, savunma sanayiindeki gelişmeler ele alınmış; TSK ve güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik; elektronik harp, kent güvenliği sistemleri, muhabere, silah, mühimmat, füze ile muhtelif platformlara ilişkin çeşitli projeler karara bağlanmıştır.

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve güvenlik birimlerinin başarıyla sürdürdüğü çalışmalarında yerli ve milli savunma sanayinin tasarladığı, geliştirdiği ve ürettiği ürünlerin öneminin son gelişmelerle bir kez daha ortaya çıktığı da vurgulanırken Savunma sanayii sektörünün Covid-19 kaynaklı salgına rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ettiği belirtildi. Açıklamanın devamında teknoloji odaklı ve Ar-Ge temelli savunma sanayii politikasının güçlenerek süreceği, sektörler arası tecrübe paylaşımı ve ihracata yönelik çalışmaların artacağı dile getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal