İdari İzin Ne Zaman Sona Erecek? Kamuda İdari İzin Bitti Mi?

Coronavirüs salgınının ardından pek çok alanda getirilen kısıtlamalar ve alınan tedbirler hafifletiliyor. Bu kapsamda kamu çalışanlarına verilen idari izin ne zaman sona erecek şeklindeki sorunun cevabı merak ediliyor. Peki, İdari İzin Ne Zaman Sona Erecek? Kamuda İdari İzin Bitti Mi?

27.05.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-14:20) İdari İzin Ne Zaman Sona Erecek? Kamuda İdari İzin Bitti Mi?

Coronavirüs salgınının ardından pek çok alanda getirilen kısıtlamalar ve alınan tedbirler hafifletiliyor. Bu kapsamda kamu çalışanlarına verilen idari izin ne zaman sona erecek şeklindeki sorunun cevabı merak ediliyor. Ülkemizde önlemler çerçevesinde ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla kamuda idari izin uygulaması başlatılmıştı.

Kamu kurum ve kuruluşları çalışanları için de normale dönüş sürecine geçiyor, Bakanlıkların 1 Haziran'da çalışanların görev başına geçmesi yönünde yazılar yazmaya başladığını açıkladı.

İDARİ İZİN NE ZAMAN SONA ERECEK? KAMUDA İDARİ İZİN BİTTİ Mİ?

Sabah Gazetesi'nden Faruk Erdem'in servis ettiği habere göre, yeni tip coronavirüs salgını ile mücadele çerçevesinde kamu kurumları uzaktan ve esnek çalışma sistemine geçmişti. Alınan bilgiye göre bakanlıklarda kurumların yaptığı işin niteliğine göre işleyiş belirleneceği ifade edildi.

Bazı bakanlıklar çalışanları için haftada üç gün nöbet yazmaya başlarken, bazı bakanlıklar ise çalışılan yerlerde yapılan görev dağılımına göre, 1 gün nöbet 1 gün iş olarak görev çizelgesi oluşturmaya başladı.

İleriki günlerde hangi kurumda nasıl bir çalışma düzeni oluşturulacağı konusunda kesin bilgiler sunulacak. Öte yandan bazı kurumlarda da esnek ve uzaktan çalışma modelleri üzerinde durulduğu bilgisi verildi.

Fakat konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama henüz gelmedi.

22 MART 2020 KAMU ÇALIŞANLARINA 2020/4 SAYILI RESMİ GAZETE GENELGESİ

Kamuda idari izin ve uzaktan çalışma durumuyla ilgili genelge yayınlanmıştı. Genelgede idari izinlerle ilgili bilgiler verilmişti. Buna göre, şu bilgiler açıklanmıştı;

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla "Koronavirüsle Mücadele Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik İlave Tedbirler" konulu genelge Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Genelgeye göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla salgınla mücadeleyi, etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek.

Buna dair usul ve esaslar, Cumhurbaşkanlığı bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşları için üst yönetici, bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşları için bakan, taşra teşkilatları ile mahalli idareler, bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri için ilgisine göre vali veya belediye başkanı, diğer kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici tarafından belirlenecek. Bu belirleme yetkisi devredilebilecek.

Dönüşümlü çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılacak.

Genelge kapsamında esnek çalışma yöntemlerinden faydalanan çalışanlar ile idari izinli sayılanlar bu sürede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak.

Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşit olacak. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı kalacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal