İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan DEAŞ Uyarısı: Hiç Olmadığı Kadar Hareketli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, "DEAŞ, Türkiye içinde son 2,5-3 senede hiç olmadığı derece hareketli. Bu hususta da tüm güvenlik ekiplerimiz son derece üst seviye alarmda" dedi.

18.05.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 18.05.2019-11:11)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün katıldığı bir programda şu an söyleyemeyeceğini ifade ederek "Türkiye ile alakalı önemli bir tehditle uğraşıyoruz. Onun için herkes alarm durumunda" demişti. Tehdidi açıklayan Soylu, "DEAŞ, Türkiye içinde son 2,5-3 senede hiç olmadığı derece hareketli. Bu hususta da tüm güvenlik ekiplerimiz son derece üst seviye alarmda" dedi.

Süleyman Soylu, Haliç Kongre Merkezi'nde, Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi Başkanı Mykola Gnatovskyy ve yanındaki heyeti ağırladı.

Medyaya kapalı yaklaşık 45 dakika devam eden görüşmenin sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Soylu, heyetin 15 gündür Türkiye'de olduğunu, karakolları, nezarethaneleri ve buradaki işlemleri denetlediğini, gözaltındaki şahıslarla birebir görüşmeler yaptığını söyledi.

"GÜVENLİK BİRİMLERİMİZ ÜST DÜZEY ALARMDA"

"Dün katıldığınız bir televizyon programında Türkiye'ye dönük bir tehditten bahsettiniz. Bu mesele ile alakalı bir bilgi aktarımı olacak mı?" sorusuna Soylu, şu cevabı verdi:

"Bir yadnan PKK ile mücadele ediyoruz, fakat şunu söylemek lazım DEAŞ, Türkiye içinde son 2,5-3 senede hiç olmadığı derecede hareketli. Bu hususta da tüm güvenlik ekiplerimiz son derece üst seviye alarmda. Vatandaşımız bunu hissediyor hissetmiyor. Fakat anlaşılıyor ki hem çevre coğrafyamızda hem de Türkiye'de DEAŞ bir hareketlilik içinde. Tüm istihbarat birimlerimiz önemli bir biçimde çalışıyor. Bunu bizim özellikle şunu söylemek lazım, güvenlik istikrarını zedeleyebilecek bir açık vermemeliyiz. Güvenlik istikrarını zedeleyebilecek bir açık verdiğimiz andan itibaren çevre coğrafyamızdaki terör örgütlerinin en iştahla gelebileceği ülkelerden bir tanesi Türkiye'dir. Açıkladıklarımız var, açıklayamadıklarımız var. Gerek istihbarat ekiplerimiz gerekse güvenlik güçlerimiz hakikaten çok ciddi operasyonlar yapıyor. Hem terörle mücadelede önemli operasyonlar yapıyoruz hem de Türkiye'ye gelebilecek bu tip tehditleri önlemede. Bir hareketlenmenin olduğunu, yaklaşık 1-1,5 aydır çok açık bir biçimde, özellikle son dönemlerde fark ediyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal