Hüseyin Avni Paşa'nın Torunları 113 Dönümlük Arazi İçin Dava Açtı!

Sultan Abdülaziz döneminde sadrazamlık yapan Hüseyin Avni Paşa'nın torunları Fatih Sultan Mehmet köprüsünün ayağını da içinde olduğu 113 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğu iddiası ile dava açtı.

01.11.2018-12:10 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-12:03) Hüseyin Avni Paşa'nın Torunları 113 Dönümlük Arazi İçin Dava Açtı!

Osmanlı sadrazamlarından Hüseyin Avni Paşa'nın 4'üncü kuşak torunları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün (FSM) Anadolu Hisarı'ndaki ayaklarının yer aldığı 113 dönümlük arazinin dedelerine ait olduğu nedeni ile dava açtı. Hüseyin Avni Paşa'nın oğlundan gelen 16 mirasçının davasına, kayıp kızının mirasçısı 30 kişi daha dahil oldu.

Osmanlı'da Abdülaziz'in padişahlığı döneminde sadrazam olan Hüseyin Avni Paşa'nın torunları, FSM'nin Anadolu yakası tarafında olan ve içinde 30-35 villanın da yer aldığı 113 dönümlük arazinin dedelerine ait olduğu nedeni ile veraset ilamı davası açtı. Hüseyin Avni Paşa'nın oğlu Fuat Bey ve 2 kızından soyu süren Şerife Hediye'nin mirasçılarının davasını, Türkiye çapında 970 kadar benzer davayı da izleyen Keleşoğlu Danışmanlık şirketine bağlı avukatlar takip ediyor.

İstanbul 18'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava hakkında bilgi aktaran Keleşoğlu Danışmanlık şirketi sahibi Faruk Keleş, Osmanlı'da Sadrazam Hüseyin Avni Paşa'nın Isparta'nın Gelendost ilçesine bağlı Yakaavşar beldesinden olduğunu söyleyerek, "Şu anın genelkurmay başkanı olarak düşünün. Abdülaziz'i tahttan düşürü ve buradaki öldürme- intihar olaylarına dahil olur ve Abdülaziz Han'ın kayınbiraderi Çerkez Hasan tarafından da vurulur" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal