Her 18 Seçmenden Birisi Seçimde Görev Alacak

Türkiye pazar günü yerel seçimlere gidiyor. 56 milyon 911 bin 967 seçmen pazar günü oy kullanacak. 194 bin 390 sandık kurulacak ve bu sandıklarda 3 milyon görevli olacak. Bu demek oluyor ki her 18 seçmenden biri seçimde görevli.

30.03.2019-14:38 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-14:28) Her 18 Seçmenden Birisi Seçimde Görev Alacak

Türkiye'de 56 milyon 911 bin 967 seçmen, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. 194 bin 390 sandıktaki görevli sayısı ise 3 milyon. Yani seçimlerde her 18 seçmenden birisi seçimlerle alakalı 'görevli' sıfatını taşıyacak.

AK Parti: 1 MİLYON

Seçimde en fazla sandık görevlisi olacak olan parti AK Parti olacak. AK Parti görevlileri seçim günü 1 milyon teşkilat üyesi ile sandık başında olacaklarını duyurdular. Sandık başlarından vazife yapan teşkilat üyelerine, seçim günü nasıl görev yapacaklarından, oy sayımı, tutanakların birleştirilmesi ve herhangi bir olumsuz vaziyete karşı itiraz mekanizmasının nasıl işleyeceğine dek birçok alanda günler öncesinden özel eğitimler verildiği kaydedildi. Sandık görevlilerinin haricinde her okulun bir sorumlusu ve ayrıca kat sorumlularının da olacağı duyuruldu.

CHP 600 BİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de seçimlerdeki sandık güvenliği ile alakalı yaptığı açıklamada “Sandık yetkilisi olarak görevlendirdiğimiz kişi sayısı 250 bin. Bunun yanına gönüllüleri, avukatları, okul sorumlularımızı, kat ve bilişim sorumlularımızı da ilave ettiğimizde bu sayı yaklaşık 600 bini buluyor” dedi.

İYİ PARTİ 250 BİN

İYİ Parti’nin yaklaşık 250 bin yetkili ile seçim çalışması yapacağı bildirildi. Sandık görevlilerine seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sevgili seçim güvenliği birimleri ve sandık görevlileri kardeşlerim. Sahada başta adaylarımız olmak üzere yaptığı çalışmaların sonucunda halkımız adaylarımız arkadasındadır. Bundan sonraki kahramanlar sizlersiniz. Sandık güvenliğini tesis edeceksiniz. Ve geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de yüzümüzü ak çıkaracaksınız. Sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

TOPLAMDA YAKLAŞIK 3 MİLYON KİŞİ!

Bu açıklamaların ışığında; bütün siyasi partilerin ve platformların, 194 bin 390 sandıkta görevlendireceği gözlemci sayısının yaklaşık 3 milyon olması tahmin ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal