HDP, İzmir'de CHP'nin Adayı Tunç Soyer'i Destekleyeceklerini Açıkladı

HDP'den yerel seçimler ile alakalı dikkat çeken bir açıklama geldi. HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, İzmir'de CHP'nin adayı Tunç Soyer'i destekleyeceklerini açıkladı.

07.02.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-10:40) HDP, İzmir'de CHP'nin Adayı Tunç Soyer'i Destekleyeceklerini Açıkladı

HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, partisi tarafından şehirde Büyükşehir Belediye Başkanı adayı çıkarılmayacağının duyurulmasının sonrasında CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tunç Soyer'i destekleme kararı aldıklarını açıkladı. Baydur, "Bizim profilimize en uygun adayın Tunç Soyer olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

"TABANDA İTTİFAK YAPARAK BU SÜRECİ GÖTÜRECEĞİZ"

HDP İl Eş Başkanı Baydur, partisi tarafından İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı adayı çıkarılmayacağını anımsatarak, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayını destekleme kararı verdiklerini ifade etti. HDP'nin profiline en uygun aday Tunç Soyer olduğu için bu kararı aldıklarını söyleyen Baydur, "Biz tabanda ittifak yaparak bu süreci götüreceğiz" dedi.

HDP'nin de büyükşehirde belediye başkan adayı çıkarabileceğini fakat bunun iddialı pozisyonda olmayacağını söyleyen Baydur, Soyer'in şahsında duruma pozitif baktıklarını ifade etti.

"SOYER İÇİN ÇALIŞMAYACAĞIZ"

İzmir'deki durumun büyükşehir ile kısıtlı olduğunu da söyleyen HDP'li Baydur, "Tabanımız, 'Kime oy vereceğiz?' diye soracak. Bizim de adayımız olmadığına göre, sandıkta Tunç Soyer'i göstereceğiz. Bu durum büyükşehir ile kısıtlı olacak. Seçim çalışması gerçekleştireceğiz ancak CHP'nin kendi adayına çalışır gibi Soyer için çalışmayacağız. Soyer'in seçim kampanyasına katılmayacağız ancak sokakta kendi fikrimizi ifade edeceğiz" dedi.

"İLÇELERDE KARARIMIZ NETLEŞECEK"

İlçeler hususunda şimdilik net tutumlarının olmadığını kaydeden HDP İzmir Eş Başkanı Baydur, "Meclis üyelikleri ve ilçelerde aday çıkarıp, çıkarmama hususunda kararımız yakında kesinleşecek" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal