HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Ülkenin İhtiyacı S-400 Değil

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Ülkenin gereksinimi S-400 değil. Ülkenin ihtiyacı acil demokrasi, adalet ve barışken, siyasi iktidar halkın kaynaklarını savaş araçlarına harcıyor" dedi.

16.07.2019-16:43 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-16:40) HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Ülkenin İhtiyacı S-400 Değil

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TBMM'da partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı. Buldan, kadına dönük şiddet, taciz, istismarın her geçen gün arttığına dikkat çekti. TBMM'nin aynı zamanda kadınların da meclisi olduğunu ifade eden Buldan, "Buranın erkek meclisine dönüştürülmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Eşitsizliğin hakim kılındığı bir toplumsal düzende, ezme-ezilme ilişkisi ve bunun yıkıcı sonuçları kaçınılmazdır" dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Buldan, Türkiye'nin kadına dönük şiddetin engellenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından kabul ettiği İstanbul Sözleşmesi ile alakalı kadınların bu sözleşmeden geri adım atmayacağını ifade etti. İstanbul Sözleşmesi ile alakalı hükümetin yaklaşımını eleştirdi.

S-400 DEĞERLENDİRMESİ

Buldan, Türkiye'nin Rusya'da satın aldığı S-400 Savunma Sistemi ile de "'Yargı paketi' dediler, S-400 paketi getirdiler. Ülkenin ihtiyacı S-400 değil. Ülkenin ihtiyacı acil demokrasi, adalet ve barışken siyasi iktidar halkın kaynaklarını savaş araçlarına harcıyor. 'Türkiye ittifakı' dedikleri aslında S-400 ittifakıdır. Bu ülkeyi kadınlar idare etseydi ne S-400 olurdu, ne güvenlikçi politikalar. Demokrasi, özgürlük, adalet, yeni yaşam olurdu" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal