Hapishanelerde Alınan Önlemler İki Hafta Uzatıldı

Adalet Bakanlığı, coronavirüsle mücadelede daha önce cezaevlerinde alınan önlemlerin süresini Bilim Kurulunun teklifiyle iki hafta uzattı.

28.03.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-11:59) Hapishanelerde Alınan Önlemler İki Hafta Uzatıldı

Adalet Bakanlığı, coronavirüsle mücadelede daha önce cezaevlerinde alınan önlemlerin süresini Bilim Kurulunun teklifiyle iki hafta uzattı.

Cezaevlerindeki bütün görüşler, cezaevleri arası nakil işlemleri, aile görüşme odaları iki hafta daha kullanılamayacak.

ÖNLEMLER İKİ HAFTA DAHA UZATILDI

Açık ile kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyaretleri de dahil tüm görüşler, özel izinler, hastalık ve güvenlik durumları haricinde bir cezaevinden diğer bir kuruma yapılan nakiller, mahkumların kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin benzeri iş yurdu çalışmaları iki hafta daha ötelendi.

AİLE GÖRÜŞME ODALARI 2 HAFTA KULLANILAMAYACAK

Aynı zamanda, birden çok koğuşla beraber yapılan çalışmaların, cezaevlerindeki ve çocuk eğitim evlerindeki aile görüşme odalarının kullanımının, ceza infaz kurumlarında anneleriyle beraber kalan 0-6 yaş grubu çocukların kreş ile ana okuluna gitmeleri ve çocukların dışarıdaki ebeveynleri veya yakınlarına teslim edilmesi uygulamasının ertelenmesiyle ilgili süreler de 2 hafta daha uzatıldı.

AVUKATLAR ZARURİ HALLERDE KAPALI GÖRÜŞ YAPABİLECEK

Önlemler çerçevesinde tutuklu ve hükümlü yakınları zaruri hallerde ziyaretlerini başsavcılık kararıyla gerçekleştirebilecek. Avukatlar, zaruri hallerde maske ile eldiven kullanarak kapalı görüş yapabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal