Güney Afrika'ya Dev Yatırım: 5 Bin 500 Metrekare Üzerine Fabrika

Elcab Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, “Güney Afrika’da yeni açtıkları fabrika için açıklamalarda bulundu.

19.09.2020-13:11 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-13:08) Güney Afrika'ya Dev Yatırım: 5 Bin 500 Metrekare Üzerine Fabrika

Türkiye'nin yerli ve yabancı sermaye üzerindeki aktif hali olumlu yönde ilerlerken son olarak bir haber de Elcab Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu'ndan geldi, “Güney Afrika’ya Türkiye’den yapılacak ithalatlarda bitmiş ürünlere/mamullere yönelik varış gümrüğünde uygulanan yüzde 15’lik ithalat vergi uygulamasına nedeniyle 2018 yılının Nisan ayında Güney Afrika’daki 5 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu fabrikamızı faaliyete geçirip Türkiye’deki fabrikamızda ürettiğimiz bütün ürünleri orda da üretmeye başladık’’ dedi.

ÜRETİMDE VE YATIRIMDA VARIZ

Türkiye ekonomisine ve istihdama katkı sağlama amacıyla yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Nejdet Tıskaoğlu, “Üretim tesis alanlarını artırarak yıllık 7 milyon dolar olan ihracat rakamını 10 milyon dolara çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

ÜLKEYE DÇVİZ GİRİŞİ YAPIYORUZ 

İhracata önem verdiklerini dile getiren Tıskaoğlu, “İstanbul’da 6 bin metrekare alanda üretim tesisimiz var. Bunun yanında Güney Afrika’da da üretim tesisimiz var. Toplam 500 kişiye bu tesislerimizde istihdam sağlıyoruz. Türkiye’de ürettiğimiz ürünlerin yüzde 45’ini ihracat yapıyoruz. 53 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz. Ülkemiz için katmadeğer oluşturup, döviz girdisi sağlamaya çalışıyoruz. İhracata önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

2 MİLYON DOLAR YATIRIMLA İKİ ÜRETİM TESİSİ DAHA AÇACAĞIZ 

Önümüzdeki dönemde yatırımlarına devam edeceklerini de söyleyen Tıskaoğlu, “Şuan 2 lokasyonda üretim yapıyoruz. Yakında Eskişehir’de bir tesis daha kuracağız, orada 250-300 kişiye istihdam sağlayacağız. Bir de Zonguldak’ta hayata geçireceğimiz tesisimizde üretime başlayacağız, burada da 200 kişilik bir ekiple üretim yapmayı planlıyoruz. Bu iki ilimizde yapacağımız yatırım 2 milyon dolar değerinde.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal