Giresun'da Can Kaybı 8'e Yükseldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da meydana gelen sel afetinde kaybolan bir jandarmanın daha naaşına ulaşıldığını açıkladı.

24.08.2020-08:12 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-16:08) Giresun'da Can Kaybı 8'e Yükseldi!

Giresun'da Cumartesi günü meydana gelen sel afetinde kaybolanları arama faaliyetleri ara vermeden devam ediyor.

Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de tetkiklerine devam ediyor.

Bu çerçevede 3 bakan helikopterle Yağlıdere ve Espiye ilçelerindeki tetkiklerinin sonrasında Giresun İl AFAD Müdürlüğüne gitti.

Bakan Soylu, orada yaptığı açıklamasında, sel afetinde kaybolan vatandaşları arama kurtarma faaliyetlerinin aralıksız sürmekte olduğunu dile getirdi.

1 JANDARMANIN NAAŞI DAHA BULUNDU

İçişleri Bakana Soylu, 'Bir jandarmamızın daha naaşına ulaşıldı.' dedi.

Böylelikle daha önce cenazelerine ulaşılan beş kişiyle beraber can kaybı altıya yükseldi.

Doğankent ilçesinde Cumartesi günü meydana gelen sel afeti sebebiyle arama kurtarma çalışmalarına katılmak için bölgeye giden beş jandarmanın içinde olduğu araç, Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde menfezin çökmesi sonucunda dereye düşmüştü.

ÜÇ KAYIP ASKER ARANIYOR

Araçta olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Onur Kıran'ın naaşına daha önce bulunmuştu. Kayıp 3 askeri arama faaliyetleri devam ediyor.

GİRESUN'DA CAN KAYBI 8'E YÜKSELDİ

Yağışlar sonrası beşi jandarma ve biri iş makinesi operatörü olmak üzere altı kişi, Tirebolu- Doğankent yolunda menfezin çökmesiyle dereye düşerek kayboldu. Tirebolu-Doğankent yolunda, içerisinde beş jandarma personelinin olduğu aracın, menfezin çökmesiyle dereye düştüğü yerde sabahtan bu yana yapılan arama faaliyetlerinde ikinci jandarma görevlisinin de naaşı bulundu. İki kaybın daha bulunmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı, sekize yükseldi. Bölgeden dört kilometre uzaklıkta dere yatağında ulaşılan, evli ve üç çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Erdem Çıtır'ın cansız bedeni, gerçekleşen törenle memleketi Ordu'ya uğurlanacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 8 kişiyi arama faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal