Giresun'da 157 Kişi Kurtarıldı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Giresun'da meydana gelen sel afetinde 157 vatandaşın kurtarıldığını açıkladı.

24.08.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-12:09) Giresun'da 157 Kişi Kurtarıldı

AFAD'tan gelen açıklamaya bakıldığında, Giresun'da meydana gelen sel afetinin sonrasında 988 kişilik ekip ve 288 araç ile sürmekte olan müdahale faaliyetlerinde 157 vatandaş kurtarıldı.

Sel ile heyelanlar sebebiyle kapanan 118 köy yolundan 35'i etkin faaliyetler sonucunda ulaşıma açıldı. Kapalı olan 83 köy yolunu açma faaliyetleri devam ediyor.

Elektrikleri kesilen 70 köy ile sekiz mahalleden 49 köy ve dört mahalleye elektrik verilmeye başlandı. Kalan 21 köy ile dört mahalle için faaliyetler sürüyor.

Sel ile heyelan afetlerinin ardından kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor.

Diğer taraftan, bölgeye 9 milyon TL  Acil Yardım Ödeneği yollanacak, iyileştirme faaliyetleri başlatıldı.

NE OMUŞTU?

Giresun’u cumartesi günü tesiri altına alan sağanak yağış şehrin pek çok yerinde su baskınlarına ve tahribata neden oldu.

Dereli ilçesinde cumartesi günü saat 15.00 sularında başlayan sağanak yağış, akşam sularında dere taşkınlarına ve su baskınlarına yol açtı.

İlçe merkezi etrafından geçen Aksu Deresi'nin taşması sebebiyle cadde ve sokaklar adeta nehir oldu. Taşkının kuvvetinin artması sebebiyle yol kenarlarında park halinde olan araçlar sele kapıldı. İşyerlerinde neredeyse 1 metreye kadar su baskınları meydana geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da gerçekleşen sel ve heyelan sonrası bölgenin durumunu ve arama kurtarma faaliyetlerini yakından izliyor. Hadisenin hemen ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Giresun'a yollayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm gece boyunca ve sabah, bölgenin durumu ve arama kurtarma faaliyetleriyle alakalı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle Giresun'a gitti.

Meydana gelen sel ve heyelanda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların sarılması için devletin bütün olanaklarıyla seferber edilmesi ve bu gibi afetlerin yeniden yaşanmaması gereken adımların atılması talimatını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal