Gaziantep'in İslahiye İlçesinde Üzüm ve Biber Festivali Başladı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bu sene üçüncüsü defa yapılan Üzüm ve Biber Festivali, başladı.

05.09.2019-09:27 - (Son Güncelleme: 05.09.2019-09:08) Gaziantep'in İslahiye İlçesinde Üzüm ve Biber Festivali Başladı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 50 bin dekarlık bölgede üretimi yapılan üzüm ve 12 bin dekarlık arazide yetiştirilen biber için Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla İslahiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festivalin ilk günü, ilçenin "üzüm ambarı" olarak nitelendirilen Altınüzüm Mahallesi'nde yapıldı. 

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, mahalle sakinlerinin kullanımı için sunulan üzüm sıkma makinesini takdim etti ardından misafirlere üzüm suyu ve geleneksel üzüm pekmezi sunuldu.

Festivale, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, İslahiye Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Gaziantep Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Ümit Tahta, İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahaddin Türkmen, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, siyasi partilerin ilçe başkanları ve bölge halkı davetliydi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bakbak, mutfak kültürüyle ünlü Gaziantep'in üzüm ve biber festivalinin hayırlı olmasını dile getirdi.

Bakbak, "Türkiye'de 4 milyon ton üzüm üretiliyor ve bunun 117 bin tonu Gaziantep İslahiye'de yetişiyor." diye konuştu.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal