Jet Ski ile Kaçan FETÖ'cülere Bir Darbede Yunandan

Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) suçlamasıyla yargılanan eski askerlerin, illegal yollarla Yunan adalarına gitmek isteyen kaçak göçmenlerin aralarına girmelerinin ardından, bu defa da daha hızlı ve güvenli olduğu sebebiyle jet skiye yöneldikleri tespit edildi.

03.09.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-11:28) Jet Ski ile Kaçan FETÖ'cülere Bir Darbede Yunandan

FETÖ suçlamasıyla yargılanan eski askerlerin, illegal yollarla Yunan adalarına ulaşmak isteyen kaçak göçmenlerin içlerine karışmalarının sonrasında, bu defa daha hızlı ve güvenli olduğu sebebiyle jet skiyi kullandıkları tespit edildi. Sahil güvenlik görevlilerinin, yasal olmayan geçişlere karşı teyakkuz halinde olduğunun altı çizildi.

JET SKİYLE KAÇAN FETÖ'CÜLERE BİR DARBEDE YUNAN'DAN

Çeşme açıklarında jet skide yakalanan FETÖ sanığı üç eski askerin, kaçmak istedikleri Yunanistan’ın sahil güvenliği tarafından paraları gasp edildikten sonra kabloları kesilen ve anahtarı alınan jet ski ile denizin ortasında bırakıldığı ortaya çıktı.

Ege Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı görevlileri, Çeşme ilçesindeki Pırlanta Plajı'nda, geçen gün, üç şahsın jet ski ile Yunanistan'a doğru hareket ettiği ihbarı yapıldı. Bu ihbarın üzerine operasyona başlayan Çeşme Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlileri, Pırlanta Plajı sularında jet skide yer alan üç şahsı durdurdu. Yakalanan üç şahıs, kıyıya çıkartıldı.

İl Jandarma Komutanlığı görevlilerinin yaptığı inceleme sonucunda, zanlıların, FETÖ mensubu olmak suçundan yargılanmaları süren eski üsteğmen T.K. ile eski astsubaylar E.S. ile H.B. oldukları tespit edildi.

Yunanistan'ın Sakız Adası'na kaçmaya çalıştıkları tespit edilen zanlıların, İstanbul'dan İzmir'e gittikleri, orada jet ski satın aldıkları ve Çeşme'nin yanında Selçuk ve Dikili ilçelerinde firar edebilecek noktaları tespit edebilmek için keşif yaptıkları ortaya çıktı. Zanlılar, işlemlerinin akabinden sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

FETÖ suçlamasıyla kendileri ile ilgili soruşturma olan ve tutuksuz yargılanan eski askerlerin, yasal olamayan yollarla Yunan adalarına gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin içlerine karışma vakalarının ortaya çıkmasının ardından, turist kılığına girip jet ski kiralamak ve bu yolu kullanarak Yunanistan'a geçiş yapma yolunu benimsedikleri saptandı. Sahil güvenlik görevlilerinin, mesele ile ilgili teyakkuz halinde olduğunun altı çizildi.

'JET SKİ İLE GEZMEYİ ÇOK SEVİYORUZ'

Diğer taraftan 3 eski askerin ifadeleri ortaya çıktı. Askerlerin, kaçma iddialarını kabul etmeyerek, 'Biz jet ski ile gezmeyi çok seviyoruz. Gezmek için oralarda bulunduk. Yunan adasına kaçmak gibi bir niyetimiz yoktu' ifadelerini kullandıkları öğrenildi.

'YUNAN ADASINA KAÇMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOKTU'

Zanlı eski askerlerin, kullandıkları ifadeler şu şekilde:

'Biz jet ski ile gezmeyi çok seviyoruz. Her geldiğimizde pahalı olduğu için satın aldık. Sürekli kiralasaydık daha masraflı olacaktı. Üçümüz oldukça yakın arkadaşız ve sık sık böyle gezilere çıkarız. Çeşme, Kuşadası, Dikili bölgelerinde de keşif yapmadık. Gezmek için oralarda bulunduk. Yunan adasına kaçmak gibi bir niyetimiz yoktu. Türk karasularının sınırını geçtiğimizin farkında değildik. Karşıdaki adayı Türk adası sandık, o yüzden açıldık. Oraya gidelim, karaya çıkalım diye düşündük. Sahil güvenlik ekipleri gelince çok açıldığımızı anladık.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal