FETÖ Yeni Haberleşme Programı Kullanmaya Başladı

FETÖ mensuplarının, "2048 fun and relaxing puzzle game" oyunu görünümüne benzer yeni bir kripto haberleşme programı kullandığı ortaya çıktı.

13.04.2018-09:18 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-11:11) FETÖ Yeni Haberleşme Programı Kullanmaya Başladı

FETÖ/PDY'nin oyun görünümlü yeni kripto haberleşme portalı tespit edildi. Cep telefonlarına indirilebilen oyun görünümüne sahip program üzerinden haberleştiği iddia edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında görevli asker ve sivillerin ilerinde bulunduğu 70 kişi tespit edildi ve bunlardan 18’i kişi gözaltına alındı.

FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasında yer alan örgüt mensuplarının entegre edilmesinden sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklanan öğretmen Ersin K.'nın cep telefonunda örgüt üyelerinin kendi aralarında haberleşmesini sağlamak için yeni bir kripto haberleşme programı daha gün yüzüne çıktı.

 2048 FUN AND RELAXİNG PUZZLE GAME

IOS ve Android işletim sistemleri üzerinden cep telefonlarına indirilebilen "2048 Fun and Relaxing Puzzle Game" isimli oyun görünümlü program sayesinde FETÖ mensupları arasında görüşmelerin gerçekleştiği tespit edildi. Görüşme içeriğine ulaşılan programın 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Şubat 2018'e kadar örgüt üyeleri tarafından aktif olarak kullanıldığı iddia edildi.

YENİ KURMAYLIK SİSTEMİNE DE SIZMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Şuana kadar çözülen içerik kısmında,  örgüt mensubu askerlerin tayin edilmesi, görev yerleri, yapılanmadaki askerden sorumlu "öğretmen" tabir edilen sivilin sorumluluğuna hangi askerlerin gönderileceği, sivil ve askerlerin kod isimleri, hangi askerin yeni kurmaylık sistemi olan Karargah subaylığı eğitimi yani KARSU eğitimine sızdırılacağı, yapılanmada firari ya da yakalama emri bulunan askerlerin saklanmakta olduğu gaygubet evlerinin adresleri, hangi yöntem ve güzergahlar üzerinden kaçmaları gerektiği, örgüt mensubu sivil unsur ve askerlerin eşlerinin bilgileri ve eşlerin örgütsel durumları hakkında bilgilerin yer aldığı bilgilerine ulaşıldı.

70 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma içinde deşifre edilen örgütün yeni haberleşme programı üzerinden yazışma yapan 70 kişi tespit edildi. Bu sabaha karşı yapılan eş zamanlı operasyonlarla birlikte 18 kişinin yakalandığı ve gözaltına gönderildiği bilgisi geldi.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal