FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in Yeğeni Büşra Gülen'in 7 Yıl 6 Aylık Hapis Cezası Onaylandı

FETÖ ele başı Fethullah Gülen'in yeğeni Büşra Gülen'e verilen 7 yıl 6 aylık hapis cezası, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onandı.

06.04.2019-17:31 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-17:24) FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in Yeğeni Büşra Gülen'in 7 Yıl 6 Aylık Hapis Cezası Onaylandı

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Büşra Gülen, 21 Ocak'ta "silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'ye üye olmak" suçlaması ile 7 sene 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Gülen'in tutukluluk halinin devamına da karar verdi.

Mahkemenin verdiği bu karar, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından hukuka uygun bulundu. Daha sonra Gülen'in temyiz başvurusu ardından, dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne geldi.

Yargılama sürecindeki işlemlerin kanuna uygun olarak gerçekleştirildiği ve hükme esas alınan bütün kanıtların hukuka uygun biçimde elde edildiği neticesine varan Daire, Büşra Gülen'e verilen hapis cezasını onadı.

ÖRGÜT EVLERİNİN İHTİYAÇLARINI GİDERDİ

Yapılan yargılamada, örgütle ilişkili firmalarda sigorta kaydı olduğu tespit edilen Büşra Gülen'in, Bank Asya'da hesabının bulunduğu belirlenmişti.

Örgütsel toplantıları düzenlediği belirlenen Büşra Gülen'in, 12 Ekim 2015 ile 19 Şubat 2016 arasında örgütün şifreli haberleşme ağı ByLock'u kullandığı tespit edilmişti. Program üstünden 702 mesaj yolladığı ve bin 151 mesaj aldığı belirlenen Gülen'in, bu yazışmalara göre, örgüt evlerinin gereksinimlerinin giderilmesinde aktif görev üstlendiği belirlenmişti.

ByLock üstünden çeşitli görüşmeler yapan Gülen'in, bir mesajda, "Her an tutuklanabilirim malum, ilk bizi alacaklarmış haber geldi." ifadesine yer verdiği bildirilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal