Erzincan Merkezli 6 İlde Sahtecilik İddiasıyla 17 Zanlı Yakalandı

Merkezi Erzincan olan 6 ilde, sahte sağlık ve engelli raporları planlayarak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla 17 şüpheli gözaltına alındı.

10.12.2019-16:53 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-16:43)

Merkezi Erzincan olan 6 ilde, sahte sağlık ve engelli raporları planlayarak devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla 17 şüpheli gözaltına alındı.
Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçvesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte engelli raporu ya da sağlık raporu düzenleyerek devleti zarara uğrattıkları tespit edilen suç şebekesine ilişkin 3 ay önce işlem başlattı.
Bu bağlamda düzenlenen teknik ve fiziki takip sonucu, bahsi geçen suça karıştıkları tespit edilen kişilerin gözaltına alınması amacıyla Erzincan'ın yanı sıra İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Antalya'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleşti.
Söz konusu operasyonda 3'ü Erzincan'daki bir hastanede görev yapan 17 zanlı yakalandı. Diğer illerde gözaltına alınan şüpheliler de Erzincan'a sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete sevk edildi.
Soruşturma kapsamında bu kişilerin haricinde bazı kişilerin de ifadesine başvurulacağı ortaya çıktı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal