Ekmen, Kulp'taki Katliamın Dehşet Anlarını Aktardı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK üyelerinin gerçekleştirdiği, 7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Mehmet Ekmen, saldırıda başına gelenleri açıkladı.

16.09.2019-16:35 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-16:22)

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK üyelerinin gerçekleştirdiği, 7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Mehmet Ekmen, saldırıda başına gelenleri ayrıntılarıyla aktardı.

Ağaçkorur köyü bölgesinde 12 Eylül'de odun toplamaya giden insanların yer aldığı araca düzenlenen saldırıdan yaralı kurtulan 10 kişiden ağır yaralı olan 2 çocuk babası Mehmet Ekmen'in tedavisi Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde devam ediyor.

Sağ kurtulan diğer yaralı Mehmet Ekmen, olayı şöyle anlattı:

'Sağ tarafta oturanların hepsi şehit oldu'

"Araçtan yaklaşık yarım metre uzağa yerleştirilmiş patlayıcı, uzaktan kumandalı düzenekle patlatıldı. Her gözümü kapattığımda elimi nabzına koyduğum arkadaşlar gözümün önüne geliyor. Sağ tarafta oturanların hepsi şehit oldu. Bilerek ve isteyerek sivilleri hedef alan hain bir saldırıydı. Allah kimseye böyle bir acıyı yaşatmasın." 

"Bir saniye bile aklımdan çıkmıyor. 6 aydır birlikte çalışıyorduk. Aynı evde yatıyor, birlikte çalışıyorduk. Beraber yemek yiyor, aynı evi kullanıyorduk. Bunlar unutulacak şeyler değil. Allah o manzarayı kimseye yaşatmasın. Yapanların Allah belasını versin, onlara merhamet etmek şehitlerimize ihanettir. Bunlar insanlıktan nasibini almamış."

'Tehdit edilmemize rağmen her şartta hükümetimizi destekliyoruz'

"Çünkü hepimizin ailesi devleti, hükümeti destekliyor. Tehdit edilmemize rağmen her şartta hükümetimizi destekliyoruz. Bu nedenle hedef alındık. Daha önce Batman'da babamı tehdit etmişlerdi. Bunlarda ne merhamet ne vicdan var. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Allah onları bildiği gibi yapsın. Sabahtan akşama kadar 100 lira karşılığında 150-200 kiloluk kütük taşıyoruz. Benim 2 çocuğum var. Biri ağır engelli. Çalışmak ve eve ekmek götürmek zorundayım. İşçilerin hepsi evine ekmek götürmek için gelmişti. 17-18 yaşında gençler vefat etti, onların ne suçu vardı?"

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal