Doktora Jiletle Saldırdı, 20 Yıl Ceza Yedi

Asistan doktoru jiletle boğazından yaralayan ve hakkında dava açılan sanığa, 20 sene ceza verildi.

23.09.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-17:02) Doktora Jiletle Saldırdı, 20 Yıl Ceza Yedi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastahanesinde görevli olan asistan doktor Kadir Songür'ü boğazından yaralayarak 20 sene ceza yedi. 

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkkemesi duruşmaya tutuklu sanık Bayram Kaynak, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığı ile katılım sağladı. 

Asistan doktor Songür duruşmaya katılmazken, ailesi, İzmir Tabip Odası avukatı Mithat Kara ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

ARTAN ŞİDDET OLAYLARINDA BU CEZA İÇİMİZE SU SERPTİ

Kadir Songür'ün annesinden duruşma sonrası açıklama; "20 yıl ceza olması tabii ki sevindirici. Bu cezalar artarak devam etsin ki sağlıkta şiddet son bulsun. Karşı tarafın taleplerinin kabul görmemesi ve indirim uygulanmaması da oldukça önemliydi. Son günlerde sağlıkta şiddet olayının tırmanmasının üzerine bu kararın daha önemli olduğunu düşünüyorum." açıklamalarında bulundu. 

Songür'ün eşi Çisel Yazan Songür ise sağlıkta şiddetin sona ermesini ve hekimlerin huzur içinde çalışmasını istediklerini ifade ederek, "Yaşanılan bu travma ve stresin hiçbir cezada karşılığı olmadığını düşünsem de içimize su serpildi. Umarım bugün çıkan karar, emsal niteliği taşır" 




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal