Diyarbakır Annesi Sevgi Çağmar Evladına Seslendi

Diyarbakır'da çocukları HDP tarafından kandırılarak dağa kaçırılan annelerden Sevgi Çağmar, 6 senedir haber alamadığı evladına seslendi.

04.12.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 04.12.2020-16:25) Diyarbakır Annesi Sevgi Çağmar Evladına Seslendi

Diyarbakır annelerinin, evlat nöbeti yurdun dört bir yanından evlat acısı çeken ailelerin katılımıyla devam ediyor.

Salgına rağmen çocuklarına bekleyen annelerden Sevgi Çağmar, 6 yıldır oğlu Yavuz'u beklediği duyurdu.

Oğlunun üniversite eğitimi alırken dağa götürüldüğünü dile getiren Çağmar, ''Evladım gelmeden buradan gitmeyeceğim. Eyleme sonuna kadar devam edeceğim. Oğlum beni görüyor ve duyuyorsan gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Burada seni bekliyorum. Gel seni bekliyorum.'' diye konuştu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinden 5 yıl önce 15 yaşındayken HDP tarafından kandırılarak dağa çıkarılan oğlu Özkan için evlat nöbetine devam eden bir başka aile babası Süleyman Aydın ise mücadelesine yönelik şu açıklamayı gerçekleştirdi:

''Terör örgütü PKK'da büyük bir çözülme oldu ve inşallah çocuklarımız da sesimi duyar, güvenlik güçlerine teslim olur. Kürt ailelerinin 14-15 yaşındaki çocuklarını artık dağa göndermesinler. Oğlum beni duyuyorsan güvenlik güçlerine teslim ol. HDP milletvekillerinin çocukları Avrupa'da. Sizi de orada ölüme mahkum ediyorlar. Teslim olanlar anne ve babasının yanında. Onlar sizi kandırıyor. Gelin artık bu hasretlik bitsin.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal