Diyarbakır Annelerinden Salim: Oğlumu Almadan Buradan Gitmeyeceğim

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan evlatlarına kavuşma umuduyla HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

08.05.2020-14:59 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-14:42) Diyarbakır Annelerinden Salim: Oğlumu Almadan Buradan Gitmeyeceğim
Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan evlatlarına kavuşma umuduyla HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı evlat nöbeti 249'uncu gününde.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden altı sene önce 14 yaşında dağa kaçırılan evladı Hamza için giderek evlat nöbeti tutan anne Zümrüt Salim, oğluna kavuşuncaya dek nöbete devam etmekte kararlı olduğunu dile getirdi.

"HDP önünde oğlum için bekliyorum. Oğlumu almadan gitmeyeceğim. Oğlumu Kur’an kursundan götürdüler. Oğlumu nasıl götürdülerse öyle getirsinler." diye konuşan anne Salim, oğluna güvenlik kuvvetlerine teslim olması çağrısında bulundu. Salim, "Hamza eve dün. Ben perişan oldum. Evlat acısı çekiyoruz. Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim. 5 yıldır oğlumun hasretini çekiyorum. Oğlum gel devlete, adalete teslim ol." ifadesini kullandı.

"TESLİM OL, BU HASRET BİTSİN"

Sur ilçesinden 5 sene önce 15 yaşında iken dağa kaçırılan evladı Özkan için evlat nöbeti tutan baba Süleyman Aydın da evlat nöbetine evlatlarına kavuşana dek devam edeceklerini aktararak şu ifadeleri kullandı:

"HDP çocukların kaçırılmasına aracılık ediyor. HDP önünde eylemimize devam ediyoruz. Buraya gelmeyeyim de nereye gideyim? Onlarda vicdan yok. Ramazan ayında coronavirüse rağmen otuyoruz. Vicdanları varsa gelip bize destek versinler. Onlar da çocuğumuzu PKK'dan istesinler. Burada ki ailelerin hepsi kararlı. Eylemimize sonuna kadar devam edeceğiz. Hepimizin çocuğu gelinceye kadar buradayız."

Aydın oğluna teslim olması için çağrısı bulunarak "Kardeşlerin seni soruyor. Gel, devletine teslim ol artık bu hasret bitsin. Annen de perişan bir vaziyette, yolunu gözlüyor. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin." dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal