Diyanet, 2018 İçin Fitre Miktarını Belirledi

Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılı için fitre miktarını belirledi. Buna göre 2018 senesi için verilmesi gereken fitre miktarı 19 lira olarak tespit edildi.

08.06.2018-13:41 - (Son Güncelleme: 08.06.2018-13:15) Diyanet, 2018 İçin Fitre Miktarını Belirledi

Fitre, Ramazan bayramından bir yada iki gün öncesi ile bayram namazı arasında verilir. Bu şekilde yoksullar bununla, bayram namazından çıkmadan önce gereksinimlerinin almış olurlar. Bununla beraber fitre, Ramazan’ın girmesinden itibaren, hatta Ramazan ayı girmeden önce de verilebilir. Bayram gününden sonraya kalırsa, sorumluluk düşmez ve ilk fırsatta verilmesi lazımdır. Dini açıdan gerekli olan fitre sağlığımız başta gelmek üzere bir çok şey için ödenir. 2017 senesi Sadaka-i Fıtır Miktarı Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayında fitre miktarını tespit etti. Bir kişinin günlük asgari gıda gereksinimini göz önüne alan Din İşleri Yüksek Kurulu, minimum fitre miktarını belirledi.

Ramazan’ın bitiminde orucu açma (el-fıtr) yada insan olarak yaratılma (el-fıtra) manalarına gelen fıtır sadakası, Ramazan-ı şerifin bitimine yetişen ve temel gereksinimlerinden başka en az nisap miktarı bir mala sahip olan her özgür müslümanın kendisi ve velayeti altındaki kişiler için verilmesi vacip olan bir sadakadır. İnsan fıtratındaki yardımlaşma ve dayanışmanın bir sorumluluğu olarak insan varlığının zekâtı sayılmıştır. Buna sadece “fitre” de denir ki fıtrat sadakası, yani sevap için verilen yaratılış ihsanı, can sadakası yada beden sadakası demektir.

2018 senesi Sadaka-ı Fıtır ücreti 19 lira olarak tespit edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal