Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin S-400 Tehdidine Cevap

ABD'nin S-400 tehdidine cevap veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy "ABD tarafını ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya çağırıyoruz" dedi.

10.07.2019-12:03 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-12:11)

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un "Ankara, anlaşmayı sürdürürse çok kötü sonuçlarla karşı karşıya kalacak" sözlerine cevap verdi. Aksoy, "ABD tarafını ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz" sözlerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un dün yaptığı açıklamaya yazılı açıklamayla cevap verdi.

Aksoy, açıklamasında şu sözleri kullandı:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün dün (9 Temmuz) S-400 hava savunma sistemi tedariğimiz konusunda yaptığı açıklama Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G20 Zirvesi sırasında yaptıkları görüşmenin içeriği ve ruhuyla uyuşmamamktadır.

Türkiye'yi S-400 tedarik etmeye yönelten şartlar ortadadır. Başkan Trump da G20 Zirvesi'nde bunu kabul etmiş ve ülkemize adil muamele yapılmadığını açıkça söylemiştir.

Biz sürecin başından beri bu meseleyi şeffaf bir biçimde yürüttük. ABD'nin S-400 sisteminin F35 sistemlerine zarar verebileceği hususundaki endişelerini gidermek için NATO'nun da dahil edilebileceği teknik bir çalışma grubu kurulmasını teklif ettik, fakat bu teklifimize hala cevap alamadık.

ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecek yanlış adımlar atmaktan kaçınmaya çağırıyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal