Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye Suriye'ye Gireceğim Derse Girer

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çok önemli açıklamalar yaptı. Suriye politikası ile alakalı açıklamalar yapan Çavuşoğlu, "Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer" dedi.

25.12.2018-10:51 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-10:37) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye Suriye'ye Gireceğim Derse Girer

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki son gelişmelere yönelik açıklamalar yaptı. "Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer" sözlerini kullanan Çavuşoğlu, "Çekilme sürecini ABD ile koordineli bir biçimde yapacağız" dedi.

SURİYE'DEKİ SON DURUM

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"2018 baş döndürücü olaylara sahne oldu. Fırat Kalkanı ile bölgeye üç binden çok Suriye'linin gitmeye başladığını görüyoruz. Suriye de siyasi çözüm için çaba harcıyoruz. Astana'nın sahada tesis ettiğini Cenevre ile siyasi süreç için döndürmeye uğraşıyoruz. Anayasa için, ufak tefek bazı adlar için müzakereler sürüyor."

ABD'NİN ÇEKİLME KARARI

"Fırat'ın Doğusu için kararlı olduğumuzu söylüyoruz. YPG 'nin taciz ve tehditlerinin bize dönük artmasının ardından, Cumhurbaşkanımızın müdahale edeceğimizi açıklamasından sonra, Suriye'den ABD çekilmeye karar verdi. Şimdi bu çekilmenin nasıl olacağı hususta temaslarımızı askeri diplomatik seviyede devam ediyoruz. Bu kararı memnuniyetle karşıladık, ABD ile yakın diyalog içinde olacağız. Bu çekilmenin PYD'nin mevcut gündemine hizmet etmemesi gerektiğini de muhataplarımıza sunduk."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal