Devlet Bahçeli: Köksüzler Bekayı İtiraf Edemez

MHP Lideri Devlet Bahçeli sosyal meyda hesabından yaptığı açıklamada, "Tarih cahilleri bekayı bilmez, ecdadı özümsememiş köksüzler bekayı itiraf edemez." ifadelerini kullandı.

28.02.2019-19:23 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-19:18) Devlet Bahçeli: Köksüzler Bekayı İtiraf Edemez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kişisel sosyal medya hesabından "beka" tartışmaları ile ilgili paylaşımlarda bulundu.

TARİH BİR MİLLETİN HAFIZASIDIR

Tarihin milletler için ne denli önemli olduğunu belirten Bahçeli, "Tarih bir milletin hafızası, bir devletin haysiyeti, geçmişle gelecek arasında kurulmuş bir hakikat köprüsüdür. Tarih yoksa hatıra yoktur, kök yoktur, hedef yoktur, kaynak kupkurudur. Mazinin olaylarının anlamlı ve objektif yorumu tarihe şuurla bakışın ispatıdır. Tarih bütündür, parça parça anlatılamaz, anlamlandırılamaz. Bilhassa tarih yalancı şahit gösterilemez, gösterilse bile buna tarih denemez. Türk tarihinin her satırı, her sayfası, her asır ve çağı bizim için henüz mührü sökülmemiş hazinedir." dedi.

KÖKSÜZLER BEKAYI İTİRAF EDEMEZ

Devlet Bahçeli ayrıca tarihten ders alamayanların bekayı itiraf edemeyeceğini de söyleyerek, "Türk milleti tarih kadar eskidir; bu nedenle hem tarih yazmış hem de tarih yapmıştır. Bu mümeyyiz, muharrik ve müteyakkız vasfıyla beşeriyetin övgüsüne hak kazanmış, buna da hakkıyla layık olmuştur. Türk milleti tarihten çekip alındığında tarih diye bir şey de kalmayacaktır. Beka dediğimiz zamanlar üstü gerçek aslında tarihle ilgilidir. Tarih olmak, tarihi olmak, tarihe gömülmek, tarihe yön vermek, tarihi inşa etmek farklı farklı anlamlar ihtiva etmektedir. Tarih cahilleri bekayı bilmez, ecdadı özümsememiş köksüzler bekayı itiraf edemez." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal