Darbeye Karşı Demokrasi Adımı Hatırlatması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Vesayetten Demokrasiye Milli İrade’ sempozyumu için 12 Eylül'de Demokrasi Adasına gidecek.

12.09.2020-13:33 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-17:56) Darbeye Karşı Demokrasi Adımı Hatırlatması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül askeri darbenin anısına 1960 darbesinden sonra demokrasi şehitlerinin yargılandığı bir ada olarak ülke tarihine geçen Yassıada'ya iştirak edeceği bilgisi ulaşmıştı iki gün önce. 

Öncelikli olarak Adalet Bakanlığı'nın düzenleyeceği ''Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu''nun açılışına katılmak için 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' olarak yeniden dizayn edilen Yassıada'ya gidecek. 

PROGRAMA KİMLER EŞLİK EDİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Başbakan Tansu Çiller ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Demokrat Parti Başkanı Gültekin Uysal programa eşlik edecekleri bilgisi yayınlandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programa katılmayacak olması dikkat eken unsurlar arasında. 

SEMPOZYUMA DAİR 

Ada günlüğü planlamasına dahil olan ziyaretler arasında balmumu 12 Eylül canlandırmalarını da izleyecek.

Gösteri öncesinde iki oturumda gerçekleşecek olan sempozyum,darbeler tarihi ve tarihteki darbeler uzman kişiler tarafından tartışılıp demokrasi çığrı adına fikri atıflarrın düzenlenecği planlama bilgisi ulaşan bilgiler arasında. 

Heykel ve balmumu gösterileri sonrasında Demokrasi Adasındaki programı sonlandırarak İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde Ak Parti2nin 30 ilçeye ait üyeler ve partiye yeni üyelerle görüşme sağlayacak. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal