Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Doğu Akdeniz'deki Çalışmalarımız Kararlılıkla Devam Edecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Büyük Çamlıca Camisinde bayram namazını kıldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Oktay, "Doğu Akdeniz'deki çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek." dedi.

11.08.2019-12:19 - (Son Güncelleme: 11.08.2019-12:22) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Doğu Akdeniz'deki Çalışmalarımız Kararlılıkla Devam Edecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Büyük Çamlıca Camisinde bayram namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HACILARIN BAYRAMINI KUTLADI   

Fuat Oktay, konuşmasının başında görev başında olan güvenlik  görevlilerinin, jandarmanın, emniyet güçlerinin, polislerin, 112 Acil'de görev  yapan sağlık personelinin, itfaiye, AFAD, Kızılay gibi tüm kuruluşların  çalışanlarının ve Hac farizasını yerine getiren hacıların bayramını tebrik etti.

ENFLASYON DÜŞMEYE DEVAM EDECEK    

Türkiye'nin güzel günlerden geçtiğini belirten Fuat Oktay, son bir yılda  ekonomik anlamda ve sonrasındaki döneme bakıldığında hepsinin geride  bırakıldığını, enflasyonun düşmeye başladığını, faizlerin ciddi boyutta düştüğü  ve düşmeye devam edeceği söyledi.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GERİLİM  

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili de konuşan Oktay, "Doğu Akdeniz'deki olayı biliyorsunuz. Özellikle güney tarafın yasal  olmayan yollarla hakimiyet alanı iddiasıyla yürüttüğü sondaj faaliyetlerine  Türkiye'nin kendi kıta sahanlığı bölgesinde ve yine Kuzey Kıbrıs Türk  Cumhuriyetiyle yaptığı anlaşmalar çerçevesinde yaptığımız çalışmalardır bunlar.  Bu çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek. Şu an da zaten Fatih de Yavuz da  Barbaros da bölgede. Oruç Reis de bölgeye geçiyor. Bu noktadaki kararlılığımız  son derece kesin. Yunanistan'da yeni bir hükümet kuruldu. İlk arayan, tebrik eden  Sayın Cumhurbaşkanımızdı. Bir zeytin dalı uzatmaksa, zeytin dalını her zaman  uzatıyoruz ama bu Kıbrıs Türkünün siyasi eşitliğine ve de kaynakların adil  paylaşımına dayalı bir çözüm önerisi." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.  

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal