Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suikasttan Son Anda Kurtulduğu Görüntüler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve ailesinin Dalaman Havalimanı’nda suikasttan son anda kurtulduğu dakikalara ait görüntülere ulaşıldı.

11.06.2018-13:32 - (Son Güncelleme: 11.06.2018-13:40)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Dalaman Havalimanı'nda suikasttan son anda kurtulduğu 15 Temmuz gecesinin, görüntülerine ulaştı. Yayınlanan görüntülerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eşi Esra Albayrak ile çocukları Ahmet Akif Marmaris'ten Dalaman'a gelen helikopterden ATA uçağına transfer olurken görülüyor.

DENİZDEN 10 METRE YÜKSEKTE UÇUŞ

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, o gece ATA uçağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı almak üzere Adnan Menderes Havalimanı'ndan Dalaman'a geldiğinde havalimanı üzerinde ring atan 4 tanımsız araç dikkatlerden kaçmıyor. Fakat bu vasıtalarla alakalı gereken inceleme uzunca bir vakit yapılmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesini Marmaris'ten getiren helikopter de yaklaşık 20 dakikalık mesafenin 15 dakikasını denizin 10 metre kadar üzerinden uçarak radara yakalanmadan kat ediyor. Zira açıklarda Aksaz'dan gitmiş FETÖ’cü darbecilerin kontrol ettiği 2 savaş gemisi, hücumbotlar ve havada seyir halinde olan F-16'lar var.

Helikopter, FETÖ’cülerin kullandığı savaş gemileri ve F-16'lar tarafından imha edilem ihtimaline rağmen Dalaman'a gidiyor. Dalaman'da ATA uçağını kontrol eden FETÖ’cü askerlerin kullandığı 4 esrarengiz hava aracı da Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta bulunamayınca bölgeden ayrılıyor.

KULE BANT KAYITLARI

15 Temmuz gecesi yaşananları aydınlatan kule bant çözüm kayıtları da ortaya çıktı. Gerçekte 15 Temmuz'a ait iken 17 Temmuz 2016 tarihine değiştirilen Dalaman dosyasının bant çözümlerinin altında, hava kontrolörü Ender Namsal, hava kontrolörü Mevlüt Çayır ve elektronik teknisyeni Murat Sümbül'ün imzası var. Ender Namsal, hazırladığı bilirkişi raporunda helikopterlerden hiç bahsetmeyip, kendisine radar kayıtlarının gösterildiği Emniyet sorgusunda helikopterlerin varlığını doğrulamak mecburiyetinde kalan görevli idi.

Bant çözümlerindeki diyaloglar Duman adlı ses kayıt sisteminden alınmış. Diyaloglarda o gece havada görülen her tanımsız askeri helikopter ve uçağın düşman unsur olarak tanımlanacağı açık biçimde ifade ediliyor.

ÖNCE İSTANBUL'A UÇUŞ YOK

ZULU Zamanı'na göre 20:37:25'te (Normal zamana göre 23:37) gerçekleştirilen kule konuşmalarında Dalaman'dan İstanbul'a hiçbir uçağın kalkmayacağı ifade ediliyor. Çünkü o saat itibariyle Atatürk Havalimanı FETÖ’cüler tarafından işgal durumda. İlerleyen dakikalarda 20:44:12'de (Normal zamana göre 23:44) İstanbul kalkışları için izin geldiği ifade ediliyor. Böylece Dalaman'dan Atatürk Havaalanı’na kalkışlar başlıyor.

TARİFELİ UÇUŞ KODU ALIYOR

ATA uçağının Dalaman'a yaklaştığı saat ise ZULU'ya göre 21:37:19. Bu sırada ATA uçağı normal tarifeli uçakmış gibi THY8451 kodunu uçuş için kullanıyor. O sırada ATA uçağının pilotu, Dalaman Kule'ye "Dalaman iyi akşamlar THY8451 ILS 01" diye sesleniyor. Bant çözümlerine göre kulede o sırada şu konuşmalar oluyor:

 

IMR: Bu THY8451 inmeyecekmiş oraya pas geçecekmiş. Bizim kule bildirdi.

DPU/EP: İnmeyecek pas geçecek.

IMR: Evet.

DPU/EP: Biz mi verecez?

IMR: Evet, haber bekleyecekmişsiniz. Özel harekât polisleri burada, onlar söylemiş.

DPU/EP: Pilot biliyor mu bunu?

IMR: Bilmiyor işte size söylüyorum bunu, bir dakika.

PAS GEÇİRİLMEDİ

 

ATA uçağının inerken pas geçirilmemesi ise kule konuşmalarına ilerleyen dakikalarda şöyle yansıyor:

TWR/SA: İniş verdik.

DPU/GY: Kule geçirecek, siz geçirecekmişsiniz.

TWR/SA: Pas geçireceğiz?

DPU/GY: Evet, pas geçirin ve bizden talimat beklesin.

TWR/SA: Sebebi ne?

DPU/EP: Eee özel harekât.

TWR/SA: Nasıl özel harekât?

DPU/EP: Özel harekât polisleri varmış İzmir Kule'de. İnmeyecek diyorlarmış.

TWR/SA: Kim inmeyecek diyormuş?

DPU/EP: Yaa olay... Nihal konuşmak ister misin?

DPU/GY: Pas geçirin İzmir bize öyle dedi.

TWR/SA: Hayır, bu noktadan sonra pas geçiremem ben teker koyuyor artık.

DPU/GY: İnmiş, artık tamam ben İzmir'e söylüyorum."

O UÇAK HEMEN KALKACAK

ZULU Zamanı'na göre 21:44:52'de ATA uçağının inmesinin ardından kalkışı meselesi kulede gündeme geliyor. O diyaloglar şu şekilde:

DPU/GY: Alo, Nesrin hanım.

IMR: Cumhurbaşkanı korumalarıymış, hemen o uçak kalkacakmış.

DPU/GY: Demin de inmeyecek dediler ama biz.

IMR: Tamam işte, pas geçirin dedik onu geç kaldık şimdi... Tamam tekrar kalkacakmış, buradan bilgi verilecek o noktaya inecekmiş.

DPU/GY: Tamam tamam.

IMR: Cumhurbaşkanı korumalarıymış.

BİNİŞ ANLARI KAMERADA

ZULU zamanına göre 22:30:28'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan helikopter Marmaris'ten geliyor. Transponder'ı kapalı olan helikopter primary radar kayıtlarında Marmaris'ten kalkmasının ardından görünüyor. Sonrasında deniz üzerinde alçak uçuşla yol kat etmeye başlayınca radardan kaçıyor ve Dalaman Havalimanı'na iniş yapıyor. ATA uçağı kalkış için yine tarifeli bir uçak gibi THY8456 kodunu alarak kendisini gizliyor.

PIST BAŞINA KADAR 11 DAKIKA

Uçak, taksiden (aprondan pistbaşına gidiş süreci) pistbaşı yapana kadar 11 dakikalık bir süre geçiyor. ATA uçağı, motor çalıştırma için kuleden izin isterken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emniyeti için gidilecek yer konusunda şaşırtıcı bilgi aktarılıyor. Gidilecek yer olarak ifade edilen yer Atatürk veya Esenboğa değil Adnan Menderes Havalimanı. İlerleyen zamanda ATA uçağı, taksi için hazır olduğunu aktarıyor ve kule de taksi istikametini belirtiyor. Sonrasında ATA uçuş için pistbaşı yapıyor ve kalkıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal