Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye-Azerbaycan Ticaret Hedefine Yönelik Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, TANAP, Star Rafinerisi gibi devasa ortak projelere birlikte imza attık. Şimdi bütün hedef yaklaşık 4,5 milyar dolar ticaret hacmini daha önce belirlediğimiz gibi 15 milyar dolara çıkarmak." dedi.

25.02.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-16:59) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye-Azerbaycan Ticaret Hedefine Yönelik Açıklama

Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin 8'inci kez bir araya geldiği toplantıya, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev liderlik etti.

Toplantı başlamadan basın mensuplarına yönelik önemli açıklamalarda buluna Erdoğan, Ermenistan-Azerbaycan sınırında Ermeni askerlerin hedef alması sonucu şehit olan Azerbaycan ordusu askeri İbrahim Veliyev'e Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan kısa süre önce bir kardeşimiz daha şehit edilmiş, ona da Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Azerbaycan halkına, şahsım, heyetim, tüm milletim adına başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum." diye konuştu.

Aliyev'in önceki sene Rusya'da katıldığı bir toplantıda kullandığı "Yukarı Karabağ Azerbaycan'dır, ünlem." ifadesine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Aynı hususun altına imzamızı atarak burada ifade etmek istiyorum. 9 Şubat'ta düzenlenen Milli Meclis seçimlerinde aldığınız neticenin Azerbaycan'ımız için özellikle hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Bu seçimlerin huzur ve sükunet içinde tamamlanmasından büyük mutluluk, memnuniyet duyduk. Kıymetli kardeşim Sayın Aliyev'in önderliğinde gerçekleştirilen reform sürecini takdirle izliyor, takip ediyoruz. Reform sürecini desteklemek amacıyla her alanda tecrübelerimizi sizlerle paylaşmaya hazır olduğumuz ifade etmek isterim. Özellikle Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, TANAP, Star Rafinerisi gibi devasa ortak projelere birlikte imza attık. Şimdi bütün hedef yaklaşık 4,5 milyar dolar ticaret hacmini daha önce belirlediğimiz gibi 15 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda kardeşimle mutabık kaldık. Bunun için bakan arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti ortaya koymalı."

ALİYEV: GEÇTİĞİMİZ YIL İLİŞKİLERİMİZ AÇISINDAN BAŞARILI BİR YIL OLDU

Aliyev de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Vatanınıza hoş geldiniz" diyerek ziyaretin büyük önem taşıdığını belirtti. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşlik temelinde kurulan stratejik ilişkiler olduğunu ifade eden Aliyev, "Geçtiğimiz yıl ilişkilerimiz açısından başarılı bir yıl oldu. Sizinle birkaç kez görüştük. Enerji, ulaştırma, tüm alanlarda önemli ilerlemeler kaydedildi. Bunlara örnek olarak TANAP’ın Avrupa sınırına ulaştırılmasını kaydedebilirim." açıklamasını yaptı.

Toplantının Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkilerinin ilerletilmesi yönünden elzem olduğuna işaret eden Aliyev, imzalanacak anlaşmaların ilişkileri büyük ölçüde iyileştireceğini bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal