Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya Lideri Putin'e Suriye Uyarısı: Misilleme Yaparız

İngiliz haber ajansı Reuters'a açıklamalar yapan Türk yetkili, Erdoğan'ın Putin'le İdlib'deki Türk askerlerinin güvenliğini görüşeceğini ifade etti. Yetkili, "Rusya'nın bu hususta rejim üstündeki nüfuzunu kullanmasını bekliyoruz. Türk askerlerine en küçük bir saldırı olursa, misilleme yaparız" dedi.

27.08.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-14:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya Lideri Putin'e Suriye Uyarısı: Misilleme Yaparız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Esed güçlerinin İdlib'deki saldırılarını sıklaştırdığı esnada yaptığı Rusya ziyaretinin gündeminde, bölgedeki Türk askerleri var. Erdoğan'ın bugün Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le gerçekleştireceği görüşmede, İdlib'deki gözlem noktalarında yer alan Türk askerlerinin güvenliğini gündeme getirmesi bekleniyor.

"EN UFAK BİR SALDIRI OLURSA MİSİLLEME YAPARIZ"

İngiliz haber ajansı Reuters'a açıklamalar yapan üst düzey bir Türk görevli, Erdoğan'ın Türk askerlerinin korunması için adımlar atılmasını isteyeceğini ifade etti. Yetkili, "Rusya'nın bu hususta rejim üstündeki nüfuzunu kullanmasını bekliyoruz. Türk askerlerine en küçük bir saldırı olursa, misilleme yaparız" dedi.

Yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: "[Rusya ile] Anlaşmayı ihlal edecek herhangi bir adım ya da saldırıdan kaçınılmalı fakat ne yazık ki son dönemde bunun örneklerini görüyoruz. Putin'in, oradaki problemi yatıştıracak adımlar atmasını bekliyoruz."

"MÜLTECİ AKINI ENGELLENMELİ"

Erdoğan'ın aynı zamanda, İdlib'deki saldırıları sebebiyle Türkiye'ye yeni bir sığınmacı akını yaşanmasının önlenmesini de gündeme getirmesi bekleniyor. Reuters'a açıklamalar yapan yetkili, "Oradan Türkiye'ye bir mülteci akınını engelleyecek tedbirlerin alınması lazım" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal