Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhalefetin Saygısızlığına Cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin Meclis’te yemin ettiği esnada parlamentoda muhalefetin yaptığı davranışı eleştirdi.

11.07.2018-20:47 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-20:48)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) vekilleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) yemin töreni sırasındaki hareketlerine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiç umurumda değil. Bana göre o da yine kendilerine fatura ettikleri bir harekettir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"HİÇ UMURUMDA DEĞİL"

‘’Muhalefetin bu tür yaklaşımları kendilerine zarar verir. Bize hiçbir zarar vermez. Bunların hepsi milletin gözü önünde oluyor. Gizli saklı değil. Örneğin İstiklal marşı okunacağı anda bile birilerinin kaşına gözüne bakarak ayağa kalkanlar milletin gözünden kaçmadı. İstiklal Marşı bu milletin marşıdır belli bir grubun marşı değildir’’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Cumhurbaşkanı içeri girerken ayağa kalkmış kalkmamış hiç umurumda değil. O da yine kendilerine fatura ettikleri bana göre bir harekettir. Tayyip Erdoğan cumhurun başkanı olarak oraya inmiştir ve 26 milyon 334 bin kişinin oyunu almış bir Cumhurbaşkanı var. Kabul edersin etmezsin, bu 26 milyon 334 bin kişiye saygısızlıktır. Onun için de yine benim bir hocamın ifadesiydi. Nefisini bil, kendini bil, haddini bil derler’’ şeklinde konuştu.

BİZ SADECE GÜLER GEÇERİZ

Kabineye karşı alınan tavra değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Şimdi söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Şimdi Milli savunma bakanımız ne yaptı? Vatanı korumanın, teröre karşı dış güçlere karşı mücadelesini verdi, Süleyman bey ne yaptı? Teröre karşı, dış güçlere karşı amansız bir mücadele verdi. Şimdi bütün bu mücadeleyi verenlere karşı eğer burada bir ittifak oluşuyorsa, bu onların kim gerçek kimliklerini göstermesi bakımından çok önemli, ama bizim için önemli değil. Biz sadece güler geçeriz’’ ifadelerini kullandı.

YASAL DÜZENLEMELERLE BUNLARIN DA ÖNÜ KAPANACAK

Selahattin Demirtaş’ın aday olabilmesine dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Yasal boşluktan istifade geldi aday oldu. Temenni ediyorum bu dönemde parlamento o boşluğu doldurulacaktır, yasal düzenlemelerle bunların da önü kapanacaktır. İç ve dış terör bunlarla mücadelemiz devam edecektir. Ciddi mesafeler aldık ama bunu hiç rehavete kapılmadan devam ettireceğiz’’ şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal