Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alevilere Yönelik Yapılan Provokasyona Tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Din Şurası Kapanış Programı'nda İzmir'de bir Alevi ailenin evine işaret konmasına tepki gösterdi.

28.11.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 28.11.2019-17:19)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Din Şurası Kapanış Programı'na katıldı.

Burada önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de bir Alevi ailenin evine işaret konmasına tepki gösterdi. "Son günlerde bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor. Niye? Ülkemizi bölmek, parçalamak için" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Açık ve net söylüyorum Türkiye'de bizim devlet ve yönetim olarak böyle bir sorunumuz yoktur. Bu işaretleri koyanların üzerinde tüm güvenlik teşkilatlarımız özellikle çalışmaktadır. Ve bunlar yakalandıklarında hesabı sorulacaktır. İnsanlarımız arasında nifak tohumu serpilmesine izin vermeyiz. Bu tarz girişimlere karşı hepimiz uyanık olmalıyız."

Cumhurbaşkanı'nın Almanya hükümetine yönelik bir suçlaması da oldu. Irk, dil, mezhep farklılıkları öne çıkarılarak Müslümanlar arasındaki fay hatlarının keskinleştirildiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Her gün beş vakit aynı kıbleye yönelenler arasına nifak tohumları serpiliyor. Belirli çevreler arasında ayrı bir din gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Batı'da pişirilen ve son dönemde ülkemize ihraç edilmeye çalışılan 'Ali’siz Alevilik' gibi yıkıcı projelerin toplum içinde pohpohlanmasının gerisinde bu var. Açık ve net söylüyorum Alman devleti Ali’siz Aleviliğe ciddi bedeller ödemek suretiyle İslam dünyasında ve özellikle ülkemizde bölünmenin tohumlarını ekmek istiyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal