Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Karpat'ın Cenaze Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nda Prof. Dr. Kemal Karpat adına gerçekleştirilen cenaze törenine katılım sağladı.

25.02.2019-11:43 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-11:38) Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Karpat'ın Cenaze Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nda Prof. Dr. Kemal Karpat adına gerçekleştirilen cenaze törenine katılım sağladı.

ABD'nin Wisconsin bölgesinde tedavi olduğu hastanede 20 Şubat Çarşamba günü yaşamını yitiren tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat adına İstanbul Üniversitesi'nde bir tören organize edildi. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları aktardı:

Kemal Karpat hocamız Türk bir anne ve babanın evladı olarak Dobruca’da dünyaya gelmiştir. Hocamız bir köy imamının evladı olarak hayata başladığı için ilk öğretmeni de babasıydı. Dobruca, aynı Kırcaali gibi, aynı Selanik gibi, aynı Belgrad gibi, aynı Üsküp gibi bizden bir yerdi. Hocamız bir köy imamının bir evladı olarak hayata başladığı için ilk öğretmeni de babasıydı. Babasının kendine bıraktığı mirası dünya çağında bir akademik başarı olarak sürdürmesi hocamızın en büyük başarısıdır.

YERİNİ DOLDURMAK ZOR OLACAK

Biz Kemal Karpat hocamızın çalışmalarından yararlanmaya devam edeceğiz. Keşke kendisine Rabbimiz daha uzun bir ömür verseydi de gelecekteki kritik zamanlarda hocamız analizleriyle, tecrübeleriyle yol göstermeye devam etseydi. Kaybettiğimiz büyük tarih insanlarımız bize adeta sonbahar hüznü yaşatmakta. Bu büyük alimlerimizin yerini doldurmamız çok zor olacak. Bu duygularla hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal