Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu Adaletsiz Sistemin Devam Etmesi Mümkün Değildir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde 35. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Toplantısı Açılış Töreni'nde konuştu.

27.11.2019-12:38 - (Son Güncelleme: 27.11.2019-13:45)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde 35. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Toplantısı Açılış Töreni'nde açıklamlarda bulundu.

Yeni dünya düzeninin adil olmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde konuştu.

''GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA MÜSLÜMAN HAYATI KADAR UCUZ BİR META YOK''

İslam ülkeleri olarak dünya nüfusunun yüzde 24'üne sahipken dünya ticaretinin sadece yüzde 9,7'sini temsil ediyoruz. Günümüz dünyasında ne yazık ki Müslüman kanı hayatı kadar ucuz bir meta yoktur. İslam dünyası dahil tüm insanlığın kaderi konsey üyesi 5 ülkenin insafına terk edilmiştir.

''BU ADALETSİZ SİSTEMİN DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR''

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri, daimi üyeleri kastediyorum, beş tanesinin içinde bir tane Müslüman, halkı Müslüman olan ülke de yoktur. İkinci Dünya Savaşı'nın galipleri tarafından inşa edilen bu adaletsiz sistemin ilanihaye devam etmesi mümkün değildir. Günümüzün şartlarına göre baştan düzenlenmesi zorunluluk halini almıştır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal