Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başörtüsü Serbestisi Kalksın Diyen Savcıya Sert Çıktı

Üsküdar'daki toplu açılış töreninde açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay savcısının "TSK'daki başörtüsü serbestisi kaldırılsın" çağrısına sert çıktı. Erdoğan, "Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya" dedi.

08.12.2018-16:10 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-17:03)

Üsküdar'daki toplu açılış töreninde açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TSK'daki türban serbestisi iptal edilsin" biçiminde istek yapan savcıya sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"İstanbul Türkiye'nin bir özeti gibidir. İstanbul'a yapılan her yatırım, aynı anda Türkiye'ye yapılmış demektir. 15-20 sene önceki Üsküdar'ı bir anımsayın. Bunun ismi AK Parti belediyeciliğidir. Bu CHP belediyeciliğine benzemez. Temizlik dedim işte Ümraniye. O çöplüğün patlamasını unutmadınız değil mi? CHP'li belediye vardı. 39 insanımız orada hayatını kaybetti. Bunun hesabını daha önce olduğu gibi halkımız 31 Mart'ta sormayacak mı? Nüfus cüzdanlarını babalarımız gösterirdi. Gaz yağından Sana yağına dek hepsi mühürlü. Diyorlar ki, bu seçimin dev projeleri ne olacak. Millet kraathaneleri dedik, kumarhane açacaklar dediler. Bunların meşrebi bu. Bunlar iskambil kağıtlarıyla malum okey masalarındaki tuğlalarla yatıp kalkıyorlar. Ey CHP kıraathane okuma yeridir. Atatürk Havalimanı'nın olduğu yeri de millet bahçesi yapıyoruz. Şu andaki kapalı alanları fuar merkezi durumuna getiriyoruz ve gene bir pistini de oranın, uygun bir pisti de gene tekli bir iniş kalkışa döndürüyoruz.

"BİR SAVCI ÇIKMIŞ, SEN KİMSİN YA?"

Devletimizi senelerce lüzumsuz yere meşgul eden başörtü konusunda böyle bir anlayışın izlerini görüyoruz. Başı açık başı örtülü ayrımını kaldırdık. Bugün artık bütün kurumlarda hanım kardeşlerimiz nasıl istiyorlarsa öyle giyiniyor. Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Her şey kanunlarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir biçimde uygulamanın iptalini talep ediyorsun. Bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Danıştay'ın alakalı dairesi bunu boşa çıkardı. Bu tartışmayı tekrar açmanın kime ne yararı var?"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal