Coronavirüse Aldırış Etmeden Parti Yapan Gençler Gözaltına Alındı

Büyükçekmece'de coronavirüs uyarılarına kulak asmayarak parti yapan gençlerden 15'i gözaltına alınırken 4'ü, adliyeye sevk edildi.

30.03.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-12:20) Coronavirüse Aldırış Etmeden Parti Yapan Gençler Gözaltına Alındı

Büyükçekmece'de coronavirüs uyarılarına kulak asmayarak parti yapan gençlerden 15'i gözaltına alınırken 4'ü, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Büyükçekmece'de coronavirüs tebdirlerine kulak asmayan gençler, bir evde bir araya gelerek parti yaptı.



Parti sırasında sosyal medya hesaplarından (instagram) canlı yayın yapan şahıslar, büyük tepki aldı.



BİNAYA MÜHÜR VURULDU

Görüntülerin üzerine harekete geçildi ve sorumlularla ilgili adli ve idari işlem başlatıldı.

İstanbul Valiliği'nden gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Partiyi organize ettiği tespit edilen şüpheli M.S ve M.E.Ç, partide DJ'lik yapan şüpheli T.A ve partiye katılanlardan Y.Ü, E.K. (Ş), C.D, Ö.A.Y, Ö.Ö, S.U, Y.K ve ikamet sorumlusu İ.Y isimli şüpheli şahıslar hakkında 'Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma' fiili nedeniyle 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca adli ve idari işlem başlatılmıştır. Partinin düzenlendiği Büyükçekmece İlçemiz, Bahçelievler Mahallesi, Zencefil Sokak’ta bulunan bina zabıta görevlilerince mühürlenerek faaliyetten men edilmiş, diğer katılımcı şahısların tespitine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir."

15 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Bu arada eğlence mekanın işletmecisi M. E. Ç.'nin avukatı Abdullah Burak Akça, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, eğlencenin sosyal medyada paylaşılması akabinde toplumda büyük tepki topladığını ifade ederek, bunun akabinde emniyet ekiplerinin faaliyetleriyle neredeyse 15 kişinin ifadesi alındığını belirtti.

4 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltındaki sanıklardan 11'i polis sorgusunun akabinden serbest bırakılırken, 4 şahıs ise bu sabah adliyeye sevk edildi.

Havaların da güzel olması nedeniyle yasağa karşın bazı yaşlı bireyleri evde tutmakta zorluk çektiklerini belirten Ayhan, "Yaşlı vatandaşlarımızın sağlığı için en başından beri ek tedbirler almıştık. Biz onlardan su parası veya başka bir şey istemiyoruz. Tüm ihtiyaçlarını karşılamada gerekli çalışmaları yapıyoruz. Lütfen evlerinde kalsınlar. Belediye ekiplerimiz 24 saat görev başında. İhtiyaçları olması halinde telefon açmaları yeterli." şeklinde konuştu.

Ayhan, 65 yaş ve üstü bireylerin risk altında olduğunun yetkililer tarafından açıkladığını anımsatarak, "Kentimizde yaşlı nüfus çok fazla. Bu işin ciddiyetine vararak hareket etme zorunluluğumuz var. Devletin tüm kurumları, sağlıkçılarımız özverili çalışma yürütüyor. Sadece yaşlılarımızı değil, herkesi önerilen tedbirleri almaya davet ediyorum.” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal