CHP'nin Montajlı Yalanı Gerçek Görüntülerle Çürütüldü

Muharrem İnce'nin oy kullandığı sandıkta başörtülü bir kadının, İnce ile tokalaşmayı reddettiği iddia edildi. Fakat bu haberler de yalan çıktı.

24.06.2018-15:46 - (Son Güncelleme: 24.06.2018-15:48)

Seçmen, Cumhurbaşkanı ve 27. dönem Milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti. Sabah saat 08:00'den itibaren oy kullanma işlemlerinin başlamasıyla beraber seçmenler ile birlikte adaylar da sandık başındaydı.

Başörtülü bir kadının, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin oy kullanmaya gittiği sandıkta Muharrem İnce ile tokalaşmayı reddettiği öne sürülen video üzerinden karalama kampanyası başlatıldı.

BAŞÖRTÜLÜ KADIN TOKALAŞMADI İDDİASI

Muharrem İnce Yalova'daki Saffet Çam Ortaokulu'na oyunu kullanmak üzere gitti. Oy kullanacağı sandık için sınıfa giren İnce, girişte herkesle tokalaştı. İddia edilene göre başörtülü bir kadın girişte İnce’nin ellini sıkmadı.

Sosyal medyada oldukça tepki gören bu görüntüler başörtülü kadına yönelik linç kampanyasına dönüştürüldü.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Kısa sürede muhalif cepheden yayılarak viral haline gelen bu videonun gerçeği çok uzun sürmeden ortaya çıktı. Videoda başörtülü kadının, Muharrem İnce'nin elini sıkmayı reddettiği gösterilirken, gerçekte bu görüntülerin video kurgu hileleri ile yapıldığı tespit edildi.

Videonun orijinal hali haber ajansları tarafından servis edildi. Gelen görüntülere göre, hem yakın açıdan hem de uzak açıdan sandık başındaki kadının CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce ile tokalaştığı net bir şekilde görülüyor. Görüntüyü büyütüp keserek yeni bir video oluşturan provokatörler, başörtülü kadın ile Muharrem İnce'nin ikili konuşması üzerinden prim yapmaya çalıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal