CHP'li Vekilden Macron'a Ağır Sözler: Ukala, Edepsiz, Hadsiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'İslam'ın yapılandırılması gerekiyor' ifadelerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay sert ifadelerle yanıt verdi.

07.10.2020-11:29 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-11:25) CHP'li Vekilden Macron'a Ağır Sözler: Ukala, Edepsiz, Hadsiz

Meclis Genel Kurulu'nda, BM'nin Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdiği harekat ve misyonlar çerçevesinde sınır, miktar, şümul ve zamanı devlet tarafından takdir ve belirlenmek üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yurt dışına yollanması meselesinde devlete verilen izin süresinin 31 Ekim 2020'den itibaren bir sene uzatılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi onaylandı.

Tezkerelerin müzakereleri esnasında  Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşan Grup Başkanvekili Engin Altay, İslamiyet’le alakaları ifadeleri sebebiyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a yanıt verdi.

'SEN KİMSİN?!'

Engin Altay, Macron'a verdiği yanıt şu ifadeleri kullandı:

'Ukala, edepsiz, hadsiz demiş ki 'Aydınlanmış bir İslam oluşturacağız.' Hadi oradan. Sen kimsin? Senin gibiler insanları uyuşturarak gerçek İslam'dan kopardılar, bu cihatçı teröristler dediğimiz onlar.

'AÇ KUR'AN-I KERİM OKU'

Macron'a bir tavsiyem var, Kur'an-ı Kerim'i aç oku. Kur'an-ı Kerim'de öldürmek yok, hırsızlık yok, kul hakkı yok, kan akıtmak yok. Onu, İslam adına yapanlar, cihatçı kisvesi altında yapanlar Batı'nın, emperyallerin içimize soktuğu, dinle ilgisi olmayan, Kuran-ı Kerim'le, Allah'la ilgisi olmayan kafirlerdir. Kimsenin İslam'ı aydınlatma haddi ve hakkı yoktur.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal