CHP'den Yeni Askerlik Kanunu Açıklaması: Durdurma Niyetinde Değiliz

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, yeni askerlik kanunu hakkında açıklamalar yaptı. Çelebi, "Yasayı durdurma niyetinde değiliz. Sadece daha güçlü çıkabilmesi için çalışıyoruz" dedi.

18.06.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-10:30)

CHP'li Mehmet Ali Çelebi, Genel Kurulu'da görüşmeleri devam eden 'Askeralma Kanunu Teklifi ile alakalı Meclis'te açıklamalar yaptı. Çelebi, kanunun yasalaşması durumunda kışlalardaki yükümlü er ve erbaş sayısının düşeceğini ifade ettiklerini anımsatarak, "3 ayda bir celp yerine her ay celp uygulaması getirildi. Her ay celbin etkisi ne kadar yansıyacak, bununla alakalı bilgi beklentimiz sürüyor. Birliklerin nicelik olarak sayısını artıracak" diye konuştu.

CHP'li Çelebi, itiraz ettikleri maddeler ile alakalı değişiklikler üstünde çalışıldığını ifade ederek, "Bedelli askerlikten, öncelikle ihtiyaç fazlası yükümlülerin yararlanmasını istiyoruz. Aynı zamanda yoksul aile çocuklarının da bedelliden yararlanabileceği bir ortam sağlansın. TOKİ hususunda ise yalnızca 6 ay vatani görevini yapanlar değil bütün sözleşmeli erinden subayına dek olanlar bundan yararlansın istiyoruz. Şehit ailelerine hibe ev hakkı yok. Bunun da notunu aldılar" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal