CHP'den İYİ Parti'ye 'İttifak' Cevabı

İYİ Parti'li Ümit Özdağ'ın ''CHP ile ittifak bize oy kaybettirdi'' CHP'li vekillerden çok sert tepki geldi.

08.07.2018-17:16 - (Son Güncelleme: 08.07.2018-17:11) CHP'den İYİ Parti'ye 'İttifak' Cevabı

24 Haziran genel seçimlerinde yüzde 9.96 oy alan İyi Parti, yüzde 10 barajını geçemedi fakat CHP ve Saadet Partisi ile kurduğu Millet İttifakı sebebiyle parlamentoya girdi.

Ümit Özdağ’ın “CHP ile ittifak bize oy kaybettirdi” sözlerine İyi Parti’ye geçen CHP Milletvekillerinden tepki geldi. İYİ Parti’nin seçime girmeme ihtimali üzerine CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katılan bazı CHP Milletvekillerinin İYİ Parti’ye cevabı şekilde oldu.

Cumhuriyet halk Partisi’nden (CHP) İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili arasında olan Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, İYİ Parti'li Ümit Özdağ 'ın, 'CHP ile ittifak oy kaybettirdi' sözlerine, 'Biz İyi Parti’ye geçmeseydik, İyi Parti seçime giremeyecekti. İyi Parti yüzde 9.96 oy aldığını unutmasın' diyerek cevap verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Ümit Özdağ’ın sözlerine ‘’İttifak üzerinden her iki parti de kazandı. Bu söylemin ayağı yere sağlam basmıyor. Tüm illerdeki sonuçlar oy durumları ve geçişleri açısından tek tek analiz edilmeli. Bu yapıldıktan sonra bir siyasi söyleme dönüştürülebilir. Şimdi İyi Parti bugün baraj sorunu olmadan milletvekili çıkarabildiyse –ki baraj sorunu olduğu görüldü- bu sonucu almalarını sağlayan seçime katılma yeterliliğini biz sağladık. Bugün vekil çıkardılarsa, Meclis’te grup kurdularsa bu CHP’nin demokrasinin önünü açmak adına yaptığı hamlesi sayesinde. Uzlaşı kültürüne ihtiyacımız var. Hemen birbirimizi incitmek, yıpratmak çok doğru değil. Biz en azından buna dikkat etmeye gayret ediyoruz’’ ifadelerini kullanarak cevap verdi.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ise Özdağ’ın açıklamalarına ‘’Biz demokrasi adına İyi Parti’yi seçime soktuk. Ama İyi Parti’nin seçimde alınan sonucu CHP’ye mal etmesi bence yapılan siyasi birlikteliğe karşı etik bir söylem olmamıştır. Takdiri Türk milleti verecektir’’ şeklinde cevap verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal