CHP'de İstifalar Sürüyor! 180 Kişi İstifa Etti

CHP'de seçimlerin ardından istifalar devam ediyor. Son olarak CHP Şırnak il yönetimi partinin aday belirlemedeki hataları ve şaibeli davranışları sebebiyle istifa ettiğini açıkladı.

26.06.2018-13:55 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-13:50) CHP'de İstifalar Sürüyor! 180 Kişi İstifa Etti

CHP Şırnak İl Başkanı Mehmet Sadık Çelik, genel merkezin aday tespitindeki yanlış duruşunu gerekçe göstererek, il teşkilatı olarak partiden istifa ettiklerini duyurdu.

İl başkanı Çelik ve idareciler, il binasında yaptıkları basın toplantısında CHP'den istifa etti.

Çelik, yaptığı konuşmada, 24 Haziran seçimi öncesi eski il başkanı Mehmet Uğur'un milletvekili adayı olmak için istifa ettiğini fakat genel merkez tarafından listeye alınmadığını kaydetti.

"PARTİMİZİN ŞAİBELİ TUTUMUNU HAZMEDEMİYORUZ"

Partinin aday tespitindeki hatalarına tepkili olduklarını söyleyen Çelik, şu şekilde konuştu:

"Biz eski il başkanımız Mehmet Uğur’u birinci sıra milletvekili adayı düşünürken, tepeden gelme, merkez yoklamasıyla, adı sanı bilinmeyen bölgede tanınmayan biri milletvekili olarak tespit edildi. Partimizin aday tespitindeki hataları ve şüpheli bu tutumunu kabullenemiyoruz. Genel merkezimizin yanlış yolda olduğunu belirtmek istiyorum. Partiye uzun seneler hizmet vermiş birinin aday olması halinde daha fazla bir oy alacağımıza kesin gözüyle bakıyorduk. Ancak ne yazık ki bunlar olmadı. Bu sebeple CHP Şırnak İl Başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı, kadın kolları başkanlığı, gençlik kolları başkanlığı ve belde başkanları olarak istifa ediyoruz."

AA'nın verdiği bilgiye göre, resmi olmayan neticelerde milletvekili genel seçiminde CHP, Şırnak'tan 5 bin 110 oy almıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal