CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Asgari Ücret CHP'li Belediyeler 2 Bin 200 Lira

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 2 bin 20 lira yapılması ile alakalı açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, "Niçin 2 bin 200 lira değil? 2 bin 200 lirayı CHP'nin tüm belediyelerinde vereceğiz" dedi.

25.12.2018-15:19 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-15:12) CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Asgari Ücret CHP'li Belediyeler 2 Bin 200 Lira

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında asgari ücretin 2 bin 20 lira yapılması ile alakalı açıklamalar yaptı.

"HİÇBİR İŞÇİNİN KILINA DOKUNMAYACAĞIZ"

"AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortak oyları ile 2019 bütçesi onaylandı. Bu bütçe vatandaşa bir şey katmıyor. 2 bin 20 lira açıklamışlar niçin 2 bin 200 lira değil? 2 bin 200 lirayı CHP'nin tüm belediyelerinde vereceğiz. Ocakla Mart arasındaki farkı onlara vereceğiz. Hiçbir işçinin kılına dokunmayacağız. Yarın kazandığımız vakit bir işçinin işine son verirse o işçi beni görsün. Birlikte gideceğiz ve o işçi işine tekrar dönecek."

"ÇİFTÇİNİN GIRTLAĞINI TUTMUŞ PARA VERMİYOR"

"Bu Saray'ın ne dini var ne vicdanı var ne de ahlakı var. Bu bütçe emekliye bir şey katıyor mu. Çiftçiye beş kuruş dahi katmıyor. 154 milyar lira çiftçinin AK Parti belediyelerinden alacağı bulunuyor. Ben bunu eleştirdiğim vakit Saray'da oturan zat çiftçiye traktör yetiştiremiyoruz diyor. Traktör imalatı Türkiye'de yüzde 32 düştü. Yalanı ben kanıtlamıyorum bu işi yapanlar söylüyor. Ben ne yetiştiremediğimizi çok iyi biliyorum, sana ejder meyvesi yetiştiremiyoruz. Malatya'da kendini yakan bir çiftçi vardı. Saray'ın bir memuru vardı diyor ki çiftçi çok çok çalışır az az eline geçer. Peki bizim çiftci niçin az az kazanıyor. Bu Saray'ın kanunu. Çiftçinin gırtlağını tutmuş para vermiyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal