Cemal Kaşıkçı Cinayeti ile İlgili Olarak BM Raportörü Türkiye'ye Geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili yeni bilgileri paylaştı. Çavuşoğlu, BM raportörünün Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

24.01.2019-11:31 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-11:23) Cemal Kaşıkçı Cinayeti ile İlgili Olarak BM Raportörü Türkiye'ye Geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündemdeki meseleler hakkında açıklamalar yaptı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Trump çekileceğini önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ifade etti, ardından kamuoyu ile paylaştı. Trump'ı kararından çevirme çalışmaları var. O kararın sonrasında ABD'den farklı sesler yükselmeye başladı. Rusya, Trump'ın kararına temkinli bakıyor. Güvenli bölge ile alakalı kesinleşmiş bir şey yok. Kim ne yapacaksa Türkiye ile yapmalı.

ABD SURİYE'DEN NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

ABD'nin verdiği takvim söz hususu değil. Güvenli bölgeden tam olarak ne anladıklarına yönelik net bir durum yok. Görüşmeleri sürdürüyoruz. ABD ile bir iki nokta dışında görüşlerimiz örtüşüyor. ABD ile YPG ile bağlarını koparma hususunda görüşüyoruz.

SURİYE SINIRINDA GÜVENLİ BÖLGE

Suriye'de Kuzey Irak'taki gibi bir güvenli bölge olmayacak. Suriye'de güvenli bölge Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fikridir. Bizimle bu hususta ABD ve diğer ülkeler işbirliği yapmak istiyorsa buna karşı değiliz. Biz tek başımıza bu güvenli bölgeyi kurabiliriz.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Bizdeki olaylar son derece şeffaf. Adil bir biçimde soruşturma yönetiliyor. Bazı devletler var cinayetin üstünü örtmeye çabalıyor. Uluslararası soruşturmanın başlatılması zamanı gelmiştir. BM raportörü Türkiye'ye gelecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal