Çavuşoğlu’ndan Çok Kritik Güvenli Bölge Açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile güvenli bölge mutabakatına ilişkin, "Henüz detaylandırılması gereken birçok konu var." diye konuştu.

15.08.2019-11:59 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-15:49) Çavuşoğlu’ndan Çok Kritik Güvenli Bölge Açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela Tunis ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, ABD ile güvenli bölge mutabakatına ilişkin, "Henüz detaylandırılması gereken birçok konu var." dedi.

"OYALAMA TAKTİĞİ GEÇERLİ OLMAYACAK"

Çavuşoğlu, "Söylediğimiz ABD'nin bir oyalama taktiğinin geçerli olmayacağı. Maalesef Münbiç'te böyle bir oyalamaya gittiler, sözlerini tutmadılar." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Henüz daha detaylandırılması gereken birçok konu var. İHA'larımız bölgede uçuşlarına başladı. Burada amaç bir güvenli bölgie oluşturulması. Amaç YPG ve PKK'lıların çıkarılması" dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Trump'ın 20 mil sözü var, YPG'nin çıkarılması gerekiyor. Söylediğimiz ABD'nin bir oyalama taktiğinin geçerli olmayacağı. Maalesef Münbiç'te böyle bir oyalamaya gittiler, sözlerini tutmadılar" değerlendirmesinde bulundu..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin terör örgütü YPG'ye silah yardımının da devam ettiğini de dile getirdi. 

F-35'lerle ilgili de açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'nin F-35 programından resmi olarak çıkarılması söz konusu değildir" şeklinde konuştu. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal