Can Dündar Neyi Planlıyor

Can Dündar da sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun "yürüyeceğiz" çıkışını paylaşarak "Bastille?" yorumunu yaptı.

14.06.2017-22:44 - (Son Güncelleme: 14.06.2017-22:58) Can Dündar Neyi Planlıyor

CAN DÜNDAR'DAN "BASTİLLE" İMASI

Can Dündar da sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'nun "yürüyeceğiz" çıkışını paylaşarak "Bastille?" yorumunu yaptı.

BASTİLLE NEDİR?

Fransa Ulusal Bayramı'na Bastille Günü adı da verilmektedir. Her sene 14 Temmuz’da kutlanan Fransa Ulusal Günü ya da Bastille gününün bu tarihte gerçekleştirilmesinin sebebi Fransız İhtilali sırasında kritik eylemlerden birisi olan 14 Temmuz 1789’daki Bastille hapishanesi baskınıdır.

Kitleler hapishaneye baskın yapmış ve hapishanedeki mahkumlar serbest bırakılmıştır.

NELER OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT tırlarının paylaşılması ile alakalı davada tutuklanmasına dair bir basın toplantısı gerçekleştirdi.


Kılıçdaroğlu, konuşmasında  şunları söyledi:

"Gerçek suçluların yargılanmadığı günahsız insanların yargılanıp hapse atıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Yasa dışı yollardan şayet dışarıya silah sevk ediyorsa birileri, o kişilerin yargılanması gerek. Ancak gün gelecek onu yapanlarda yargılanacaklar. Hiçbir done ve ispat olmaksızın 25 sene ceza veriliyor. Hangi izanla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı alanlar bu kararın altında kalacaktır."

 
"GÜVEN PARKTA OALCAĞIM"


Yarın Ankara Güvenpark'ta bulunacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Yarın saat 11.00'de Güvenpark'ta bulunacağım. Elimde yalnızca bir afiş bulunacak. 'Adalet' yazacak üzerinde, adalet." ifadelerini kullandı.

CHP İSTANBUL'A YÜRÜYECEK

Öte yandan CHP Kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı yürüyüş için, "Yürüyüş yarın Ankara'dan harekete geçecek, İstanbul Maltepe Cezaevi'nde son bulacak" bilgisini verdi.

CHP İstanbul İl Örgütü yarın 11. 00'de Maçka Parkında olacak ve 24 saat Maltepe Cezaevinde nöbet tutacak. Farklı illerde de konuyla ilgili yürüyüşlerin yapılacağı gelen bilgiler arasında

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal