Bütün Okullara Sağlık Personeli Atanacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan devrim gibi bir karar açıklaması geldi. Alınan kararla bundan sonra tüm okullarda bir sağlık personelinin görev yapacağı açıklandı.

08.11.2018-11:59 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-11:47) Bütün Okullara Sağlık Personeli Atanacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ile görüşerek, okullarda kazaya neden olacak riskleri ortadan kaldıracak standartların tespit edilmesi için ortak bir çalışma yapmıştı. Öğrencilerin sağlık ve can güvenliğine dönük ikinci hamle ise Sağlık Bakanlığı'ndan geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM'de Akşam Gazetesi'nin sorularını cevapladı.

81 İLDE GÖREVLENDİRİLECEK

Sağlık Bakanlığı 81 şehirde bütün okullara, kaza anlarında ilk müdahaleyi yapacak, durumu kontrol altına alarak, doktor ve ambulans gibi acil sağlık birimlerini alarma geçirecek ve kazanın olduğu okula yönlendirecek sağlık personelleri vazifelendirecek. Vazifeliler Sağlık Bakanlığı tarafından atanacak ve her iki bakanlıkla da iletişim durumunda olacak. Bakan Koca, kaza ardından anında müdahale için okullarda sağlık personeli atanması için planlama yaptıklarını söyleyerek, "Doktor değil fakat okullarda bir sağlık personeli olması gerektiğine inanıyoruz ve düşünüyoruz" dedi.

"ŞİDDETİ ASLA KABUL EDEMEYİZ"

"Fedakarca gece gündüz uğraş sarfeden, sağlık görevlilerimizin şiddete maruz kalıyor olmasını kabul edemeyiz" diyen Bakan Koca şöyle konuştu: Bakanlık olarak hekim ve hasta emniyetinin tekrar daha güçlü kazanabilir olmayı amaçlıyoruz. Vatandaşın da hakkaniyetle kaliteli ve nitelikli sağlık hizmetini emniyetli bir biçimde alabildiği ortamı tesis etmek istiyoruz. Ayrıca biz, kamu davası gibi bu tür saldırılarda yer alan kişilerin, şikayete bağlı olmadan kolluk kuvvetleri tarafından yakalanabilir olmasını, karakoldan değil savcılıktan bırakılacaksa bırakılmasını temenni ediyoruz. Temelde sağlıkta şiddeti yalnızca yasayla çözme olanağı olmadığını biliyoruz. Bu manada hekim ve hastaya dönük bir bilinçlendirmenin de kesinlikle yapılması gerektiğine inanıyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal