Bugün Yapılacak Olan Yemin Töreni Tarihe Geçecek

TBMM bugün yapılacak olan yemin töreni ile resmen faaliyetlerine başlamış olacak. Vekil sayısının 550'den 600'e çıkmasının ardından yemin töreninin de 10 saati aşacağı tahmin ediliyor.

07.07.2018-09:55 - (Son Güncelleme: 07.07.2018-10:04)

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin TBMM, 27. yasama dönemi, 600 milletvekilinin yemin töreni ile bugün resmen başlayacak. 550'den 600'e arttırılan vekil sayısı ile beraber Meclis'teki yemin töreni de tarihin en uzunu olacak. Vekillerin 1 dakikalık ortalama yemin etme zamanı ile beraber en az 600 dakikalık bir oturum yapılacak.

27. YASAMA DÖNEMİ BUGÜN RESMEN BAŞLAYACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 27. yasama dönemi, 600 milletvekilinin yemin töreni ile bugün resmen başlayacak. TBMM Genel Kurulu bugün saat 14.00'te açılacak. Oturumu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumu sebebiyle İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz geçici başkan sıfatıyla idare edecek.

TARİHİN EN UZUN YEMİN TÖRENİ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde 550'den 600'e arttırılan milletvekili sayısının sonrasında yapılacak olan yemin töreni de Meclis tarihinin en uzunu olarak tarihe geçecek. Normal zamanda bir vekilin yemin etme süresi ortalama 1 dakika. Bu süre göz önüne alındığında vekillerin yemin zamanı toplamda 600 dakikayı görecek. Genel Kurulu idare edecek olan başkanın vereceği aralar da dikkate alındığı zaman bu süre daha da uzayabilir. Daha önceleri 9 ila 10 saat arasında devam eden yemin töreni sayının artmasıyla beraber 10 saatin üstüne çıkarak Meclis tarihine geçecek.

ERDOĞAN, YEMİN TÖRENİ İÇİN MECLİS'TE OLACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da yemin töreni için Meclis'te olacağı kaydedildi. Erdoğan'ı TBMM'ye gelişinde mazeret gösterdiği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerine en yaşlı ikinci üye sıfatıyla AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü karşılayacak.

YILMAZ, TBMM GEÇİCİ BAŞKANI OLACAK

Yılmaz, tören öncesinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan vazifeyi devralacak. Başkanlık mührünü de alacak olan Yılmaz, ardından TBMM Geçici Başkanı olarak Genel Kurul'u idare edecek. Köylü de Geçici Başkanvekili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Meclis'e gelişinde törenle karşılayıp uğurlayacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal