Bekir Bozdağ Kimdir?

Eski Adalet Bakanı ve Başkan Yardımcısı olan Bekir Bozdağ kimdir? Bekir Bozdağ nereli?

24.01.2018-13:32 - (Son Güncelleme: 24.01.2018-13:30) Bekir Bozdağ Kimdir?

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 24 Mart'ta açıklanan MKYK listesinde yer alıyor. Listede dikkat çeken isimlerden biri olan Bozdağ aslen nereli? Bekir Bozdağ kaç yaşında?

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?

Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir. İlk, orta ve lise eğitimini doğum yeri olan Yozgat'ta tamamlamış olan Bozdağ Üniversite eğitimini almak adına Bursa'ya gitmiştir. 

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamlayan siyasetçi Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini de tamamlayarak lisans hayatını tamamlamıştır. Lisans Eğitiminin ardından yüksek lisans eğitimini tamamlamak adına Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne başvuran Bozdağ, Dinler Tarihi Anabilim Dalı üzerine aldığı eğitim ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 

Eğitim hayatını başarıyla bitiren eski Adalet Bakanı kariyerine kamu görevlerinde yer alarak başlamıştır. Kamu görevlerinde avukatlık görevini üstlenen Bozdağ daha sonrasında serbest avukatlık yaparak kariyerine devam etmiştir. 

BEKİR BOZDAĞ NERELİ?

Aslen Yozgatlı olan avukat 1999 yerel yönetim seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Akdağmadeni İlçe Belediye Başkan Adayı oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurulması ile birlikte parti projelerinde yer almaya başlayan Bozdağ 1999 yılından bu yana aktif olarak siyaset ile ilgilenmektedir. Yozgat'ta AK Parti İl Teşkilatı'nın kurucularından biri olarak görev alan eski Adalet Bakanı Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 

2002 yılındaki Türkiye Genel Seçimlerinde Ak Parti Yozgat Milletvekili olarak meclise giren isim farklı illerdeki teşkilat koordinatörlüğünü yürütmüştür.12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. 


BEKİR BOZDAĞ GÖREVİ NEDİR?

Bekir Bozdağ, 22 ve 23. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. 13 Eylül 2015 tarihinden bu yana AK Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'dır. 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan revizyon ile Adalet Bakanı olarak görev almış olan Bekir Bozdağ son dönemde Ak Parti MKYK üyeliği ile dikkat çekiyor. Dikkat çekici isimlerin yer aldığı listede Ahmet Büyükgümüş, Burhan Kayatürk, Seda Sarıbaş, Alaattin Parlak gibi isimler de yer alıyor. 

Orta derecede İngilizce bilen Bekir Bozdağ aynı zamanda Arapça diline de hakimdir. Evli ve 3 çocuklu olan Bozdağ 55 yaşındadır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal